Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 40 522 551 km-t sportoltatok
Fuss, hogy utolérjenek!

Skizo maraton :)

Bozót | 2011-10-04 23:02:51 | 20 hozzászólás

Lelövöm a poént már az elején(bár már talán senkinek sem új), de épp most találtam rá erre a képre (kösz Skam!) és rögtön tudtam, hogy a kedvencem lesz a vasárnapi maratonról :) pedig nem tetszem magamnak rajta túlzottan.....

Még a rajt előtt készülhetett, van még rúzs a számon és - bár bárgyú - de őszinte a mosoly :)))) No, és a lényeg: az EO sátorban kaptak lencsevégre, valamint a kép szélén megbújik Malacka és Zilaci is, így együtt jelképezve mindazt ami megadta számomra az alaphangulatot a maratonra. Nem, semmi malackodáshoz nincs köze a dolognak...jaj, hogy mire nem gondoltok?! Nyelvöltés

 

Tehát maraton. Nem is akartam Budapest Maratont futni idén, de ugyebár jelmezes futással nyertem tavaly 3 ingyenes nevezést, így mégis indultam, naná, hogy most is jelmezben. Rengeteg ötletem volt, végül ezt találtam legmurisabbnak és kellőképp kihívásnak. Sajnos a szabás-varrás tanfolyamokat kihagytam mindig, így segítséget kértem a megvalósításhoz Házisárkánytól, aki örömmel vállalta a feladatot és szupergyorsan összehozta a fekete nacimat, fehér szoknyámat és blúzomat egy ilyen szuper szereléssé. Épp olyan lett ahogy és amilyennek elképzeltem! Köszi érte itt is!

Szokásosnak mondhatóan ha maraton előtti szombat akkor tésztaparty, kaja, sör, csevegés, kellemes asztaltársaság Sneci-ke és párja, Tzh és párja, Forgi és Pátyalsó személyében, utóbbival a szokásos, egymás finom iróniával történő ugratása :P , pár szavas üdvözlés sok-sok futócimbivel, Mira jelmezének megtekintése,  Kockával megint csak a Rubik kocka-kirakás első lépéséig jutunk, Lydérch-cel bankautomatát keresünk, majd - jobb híján - egyedül vonatozom hazafelé. Persze nem érek haza túl korán - viszont későn -  majd az egyéb készülődés mellé még palacsinta és sós süti készítése az éhenkórász edzésonline-os népeknek....hopp, már bőven vasárnap van mire sikerül ágyba kerülni. Reggel huss be a városba, az Örsön Zilaci-mobil vár és repít a cekkereimmel a Ligetbe. Igaz, parkolót fogni majdnem annyi idő, mint odajutni, de sebaj :) Hol öltözzek át? Zilaci kissé kétkedve (vagy döbbenten?) fogadja a "Tükör is kell, sminkelni akarok" megjegyzésemet, de biztosít róla, hogy az autóban akad tükör :P    Á, maradjunk inkább az EO sátornál! :)

De előbb tesztcipőért szaladok a Nike járgányhoz, mivel már eldöntetett korábban, hogy Free-ben akarok futni. Tudom, nem is igazán futócipőnek árulják és pláne nem hosszútávra. Akkor is. A fiatalember nem kötekszik - nem mer? :) - rámhagyja a dolgot, már libegek is a sátorhoz a meglehetősen kényelmes, de tényleg nem futócipő érzetű lábbeliben.

A sátor....Tudnék regélni róla, de aki ott volt az tudja, aki meg nem annak úgyse tudom átadni azt a hangulatot. Pen és Sepi, Zilacival kiegészülve, a lelküket kitették értünk, nagyon jó volt a gondoskodásukat élvezni, ehhez a fantasztikus közösséghez tartozni! Sokakkal sikerült itt találkozni, ha csak pár másodpercre is, meg sem próbálom felsorolni, annyian voltunk!

Felöltöm a hacukámat, "sminkelek" és kilibbenek az öltözőből.....hatás az van! =)  Zilaci megjegyzése marad meg leginkább: "Ez nagyon beteg!"    A többiek egyetértésükről biztosítják :)

Készül a közös fotó, szerényen bedobom magam előre-középre (szörnyű, mennyire kihozza ez a futás az ember furcsa énjét - civilben meghúzódnék a hátsó sorban....) aztán kezdünk szétszéledni, hiszen mindjárt rajt! Feltankolok egy palacsintával és egy kávéval - rajt előtt uszkve húsz perccel - Maaaargit, nóóórmális?! - és elsomfordálok a rajtzónába ahol feltűnik rögtön a 4órás iramfutók és csapatuk...hűlt helyén tátongó űr....(később kiderült, hogy tévedésből a 4perces kilométereket jelző táblához álltak a 4órás helyett :P )   Még beszélgetünk pár ismerőssel, összefutok Lydérch-cel is, aki csak a szokásos formáját hozza :)) és már lövik is a rajtot! Off we go! Have fun! - vigyorgok egy mellettem álló külföldire, nem is nézve a nemzetiségét, de láthatóan érti amit mondok, hüvelykujját feltartva visszamosolyog :)

Az útvonalat nem részletezném, aki ott volt tudja, aki nem megnézheti a térképen :) Az eleje csupa buli, meglepően sok szurkoló a pálya mentén, verőfényes napsütés, a ruhám, cipőm, állapotom csekkolása, laza kocogás a tömegben. Jelmezben azért kicsit más ez, mint futónak öltözve, nem lehet beleolvadni a tömegbe, kicsit a verseny bohócának érzi magát az ember, kötelező mosolyogni, én legalábbis illendőnek érzem reagálni a szurkolóknak, bíztatni a futókat. Az első maratonomon, 2008-ban, Lydérch-cel szintén jelmezben mentünk, ütős volt az is, de egyikünk sem volt a topon, kevés energia maradt a szórakoztatásra, a kifelé figyelésre. Tavaly meg ugye vacak volt az idő, nem is voltak túl fogékonyak a futók a bulira. Most mintha szurkolókból is több lett volna és főleg a fordítóknál, rengeteg futónak sikerült legalább egy félmosolyt csalni az arcára :)   A jelmez közepesen futható volt, hüvösebb időben még kényelmesebb lett volna. Vizezni nem mertem magam, hiszen az elázott ruha nem csak látványnak rosszabb, de cipelni se lett volna jó, no meg vizesen méginkább dörzsölhet. A melegen kívül talán csak a szoknya zavart néha, mikor a rakparton fújt a szél és a másik lábamra fújta, megnehezítve a normális futómozgást. Meglepett, hogy a naci nem dörzsölt ki, utólag is csak a szoknyás oldalon vettem észre combhajlatnál egy kis sebet, mert a szoknya súlya itt lehúzta kissé az amúgy rámfeszülő gatyót. A melltartó széle viszont elintézett....csúnyán :)

Na, és a futás. Majdnem féltávig örömfutás, aztán bejelzett a rendszer, hogy sürgősen kis kék helységet kéne keresni, ami eléggé meglepett, mert nem szokott futás közben ilyen gondom lenni. Az első talált példány igencsak "lelakott" volt, így továbbálltam, keserves kilométerek következtek amíg találtam egy másikat. Sajnos Sneci-kével és Pocokharcsával pont itt akadtam össze, sajnálom, hogy nem a legvidámabb oldalamat tudtam mutatni :-/   A kissé ugyan felforrósodott és igencsak szűk kék dobozka látogatása után viszont felszabadultabban tudtam haladni, csak épp az útvonal talán leguncsibb része következett ....amit néhány Futóbolondnak azért sikerült feldobnia a jelenlétével :)  A dél-budai kitérő után a rakpartra visszatérve viszont elegem lett. Miből? Nem is tudom. Egyszerűen semmi kedvem nem volt még tizensok kilométert javarészt a rakparti napon megtenni, ráadásul visszacsúsztam eléggé a mezőnyben, még nem zombieföldre, de a már kevésbé motiváló szakaszba, az ismerősök vagy jóval előttem vagy kissé lemaradva....Nevezhetjük holtpontnak is, végülis az is volt, kellett valami vagy valaki aki továbblendít. Elvergődtem a pesti oldalra és hagytam, hogy előzzenek a futók, hátha jön Berzsó vagy Lbtibsz vagy Pocokharcsa és ráfoghatom a lazázást a közös futásra. Kívánságom teljesült, jött Tibor (lbtibsz) és bár nem volt túl kommunikatív, elkocorásztunk együtt egészen a célig. A kedvem fokozatosan jött vissza, kezdtem újra élvezni a futást, Monique-nak is őszintén örültem, mikor megpillantottam, próbáltam buzdítani a lassulókat, sétálókat,  még az utálatos Dráva utcai fordító is hamarabb jött el, onnan meg már csak be kell csorogni :) Szerencsémre, szótlan Tiborom mellé akadt egy rövid szakaszra egy beszédesebb Tibor, majd a felüljárón csatlakozott Tibor tájfutó barátja, Imre, aki szurkolni jött ugyan, de futott velünk egy kicsit. A célegyenesben még megpendítem, hogy befutózhatnánk a Suhanj csapattal, de elhúznak, én meg már bunkóságnak érezném ha nem maradnék Tiborral végig. Az utolsó száz méterre összeáll a kis csapat, Tibor futótársaival kiegészülve, négyen kézenfogva lépjük át a célvonalat. Kocsis Árpi vár az éremmel, Tiborhoz irányítom, megérdemli, hatalmas PB-t futott, most először 5órán belül!

Visszasétálok az EO sátorhoz, még be sem lépek szinte, már jeges kólát nyomnak a kezembe, még meg sem ittam, már Zilaci adja a következőt :) Ez aztán a first-class VIP ellátás :)  Átvedlés után még jó sokáig dumcsizunk, eszünk-iszunk, végül a szüleimmel és a gyerkőceimmel is ott találkozunk (szüleim szerencsére elég későn érkeznek, a félkegyelmű haverjaimmal már nem kell találkozniuk, Pen, Sepi és aki még ott van teljesen konszolidált, emberi viselkedést mutat =) 

Záróakkordként elcsomagolom a megmaradt sütiket :) Egyszerű sétálgató családként hagyjuk el a helyszínt, de a buszon már a lányom nyakában lóg a 26. Spar Budapest Maraton emlékérme. Kérdésére nagyon határozottan válaszolom: igen, lesz még több is!

 

20 hozzászólás

V.Petra 3059 napja
V.Petra képe

Nekem nagyon "átjött"! :) A  "nagyon beteg" jelmezed, pedig tényleg az volt!!! :DDD

pen 3059 napja
pen képe

Királyság volt ez a jelmez :o)

evita 3059 napja
evita képe

Bozót, jövőre stílusosan futhatnál pl. zsokéruhában, hintalóval, vagy ilyesmivel... a jelmezed állat!

Bozót 3058 napja
Bozót képe

Evita, van egy ilyesmi tervben, de még messze van a jövő évi maraton :)

kkoos 3058 napja
kkoos képe

A holtpontnál jó a társaság, közös edzéseken sokkal könnyebb volt kijönni belőle, bár nekem kicsit úgy jött le, hogy végülis egyedül kellett kimásznod belőle. Nagyon szerettem volna megkóstolni a palacsintádat és a josta lekvárt, de semmit nem bírtam lenyomni a torkomon csak folyadkékot :(

Tutu 3058 napja
Tutu képe

Tetszik nagyon a jelmezed, tényleg eredetibb és fantáziadúsabb, mintha gi-ben lettél volna. :))

Tudom, hogy tök totál a praktikusság ellen szól, de futhatnál többet sminkben. :D Nagyon jól áll!! :))

Gratulálok Bozót! :)

zilaci 3058 napja
zilaci képe

Nem is akartam hozzászólni a maga blogjához, de miután lazán közös jelképpé emelt Malackával (Böki nem röhög!!! :)), szóval így kénytelen vagyok.
Nézze, Bozót, nem mindig és nem mindenben értek magával egyet, és ezt maga nagyon jól tudja. Mint ahogyan azt is, hogy ha nekem huzamosabb ideig egy fedél alatt kellene magával laknom, hasznát venné a ruganyosságának és a hajlékonyságának, ahogy a magához vagdosott tányérok elől kecsesen félre kellene szökkennie.
De olyan futót, aki akarva-akaratlanul ennyire a közösségért él, aki ennyire tud azonosulni más futókkal, aki a kidörzsölő melltartó miatt akár véráldozatot is hoz, csak hogy a körülötte lévők könnyebben viseljék a megpróbáltatásokat... :)
Szóval ilyet azért keveset ismerek, és nagyon jó érzés volt látni az önzetlenséget.
És ezért most én tartozom köszönettel magának.
Na menjen, ne mosolyogjon itt.
:)
Bozót 3058 napja
Bozót képe

Kkoos: legközelebb is viszek! Egy csomó megmaradt :( végül én hoztam haza, szégyenszemre :(

Aniko: Köszi :))

Zilaci:   Van egy vendégszobám, nemrég költözött ki onnan a barátnőm. Mikor költözik? Úgyis új étkészletre vágyom :)

         (de bakker, miért vagdosna hozzám tányérokat??! Ilyen unszi pofa vagyok civilben? Bár úgy nem is ismer...wtf?!)

zilaci 3058 napja
zilaci képe

:) Khmm.
Kegyed a sorok között olvasson, ha kérhetem. :)

Bozót 3058 napja
Bozót képe

Pedig kezdtem aggódni, hogy épp az a probléma, hogy azt teszem :-)

Bozót 3058 napja
Bozót képe

Hoppá...

  ;-)

zilaci 3058 napja
zilaci képe

Nézze, tudom, hogy szeretné jövőre azt a PB-t, de ezt a jelmezötletet felejtse el.
Nem vagyok hajlandó maga mögött futni, tányérokat dobálva.
:)

RunKa 3058 napja
RunKa képe

Tudnám ajánlani a rabjelmezt béklyóval,  azt is megoldanád :)

Gratulálok !

empirke 3058 napja
empirke képe

Klassz voltál! Láttalak, tapsoltam neked, akkor éppen nem mosolyogtál a külvilágra...

Mondjuk, én megértelek! Gratula!

Kicsilány86 3058 napja
Kicsilány86 képe

Szia!

Sajnos csak futólag láttalak reggel a sátorban, de a jelmezed nagyon megmaradt. Igazán tetszetős volt :D Remélem legközelebb már néhány szó erejéig is találkozunk. Gratulálok a jelmezes maratonodhoz :D

picikata 3058 napja
picikata képe

Sajnos nem kóstoltam meg a palacsintád  Bozót...pedig sokáig küzdöttél vele szombat éjjel...ezt tanusitom... :)

Azt is látom,hogy szárnyaló  fantáziával vagy megáldva...amit  a jelmezed is bizonyit...Szuper lett!

A tányér vagdosás meg olyan női dolog....nem? :)...de, hát kihozod az állatot....még Zilaciból is.. :D


lbtibsz 3058 napja
lbtibsz képe

Meg akartalak dícsérni, de zilaci után ez már nagyon nehéz lenne.

Így inkább csak köszönöm!

Az utolsó pár száz méteren nagyon magam alatt voltam, mi lett volna Nélkületek?

monique 3058 napja
monique képe

jó volt ezt olvasni, és örülök hogy meg akarod ismételni az élményt. :D

Sneci-ke 3058 napja
Sneci-ke képe

Tuti, hogy ezzel a jelmezzel is fogsz nyerni (ha szavazni kell, rám számíthatsz). Klassz volt olvasni a maratont a Te szemszögedből.

Házisárkány 3057 napja
Házisárkány képe

Legközelebb segítek elpusztítani a sütihegyet, ígérem.... süt a fotókról a jókedved!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2018-06 hó (1 bejegyzés)
2018-05 hó (1 bejegyzés)
2016-07 hó (1 bejegyzés)
2015-10 hó (1 bejegyzés)
2015-08 hó (1 bejegyzés)
2015-06 hó (1 bejegyzés)
2014-10 hó (1 bejegyzés)
2014-09 hó (2 bejegyzés)
2014-07 hó (2 bejegyzés)
2014-06 hó (1 bejegyzés)
2014-05 hó (1 bejegyzés)
2014-02 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (2 bejegyzés)
2013-12 hó (1 bejegyzés)
2013-10 hó (2 bejegyzés)
2013-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (1 bejegyzés)
2013-07 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (3 bejegyzés)
2013-03 hó (3 bejegyzés)
2013-02 hó (2 bejegyzés)
2013-01 hó (2 bejegyzés)
2012-12 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (2 bejegyzés)
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (2 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (3 bejegyzés)
2011-11 hó (3 bejegyzés)
2011-10 hó (3 bejegyzés)
2011-09 hó (4 bejegyzés)
2011-08 hó (3 bejegyzés)
2011-07 hó (4 bejegyzés)
2011-06 hó (4 bejegyzés)
2011-05 hó (3 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (4 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (7 bejegyzés)
2010-12 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (8 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (6 bejegyzés)
2010-08 hó (9 bejegyzés)
2010-07 hó (3 bejegyzés)
2010-06 hó (7 bejegyzés)
2010-05 hó (8 bejegyzés)
2010-04 hó (5 bejegyzés)
2010-03 hó (12 bejegyzés)
2010-02 hó (2 bejegyzés)
2010-01 hó (10 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (1 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (4 bejegyzés)
2009-08 hó (4 bejegyzés)
2009-06 hó (1 bejegyzés)
2009-05 hó (1 bejegyzés)
2009-04 hó (1 bejegyzés)
2009-03 hó (1 bejegyzés)