Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 869 534 km-t sportoltatok
Ha nagyon elfáradok - megpihenek...
Lesz ami lesz...
Lúdtalp | 2009-03-25 17:02:26 | Nincs hozzászólás!

A korábbi évekhez képest igen halovány november, december, januári hónapot szaladoztam, és bár heti 2 spinninggel tömködtem az alapozásban így ejtett réseket, január végére kezdtem aggódni, hogy ez így bizony karcos lesz a tavaszi versenyeken.

Februártól fellöktem a heti km számot 60-90 közé, és elkezdtem hétvégente hosszúkat futni. Szépen komótosan, amolyan "haladjunk olyan lassan, hogy mindent meg tudjunk futni" stílusban. A február közepi Barcika 65 óta minden hétvégére esett egy 40-50 közötti szintes futás a Budaiban. Hétközben maradt a spinning és 2-3 rövidebb futás, esetenként intenzívebb elemekkel.

A hétvégi hosszúkat nagyon élveztem, mindig akadt olyan cimbora, aki részben, vagy egészben csatlakozott hozzám. Általában két kört kanyarítottunk Fenyőgyöngyés "versenyközponttal". Íme pl. a legutóbbi vállalkozásunk:

http://www.turistautak.hu/routes.php?id=1723

http://www.turistautak.hu/routes.php?id=1724

http://www.turistautak.hu/routes.php?id=1726

Mostanra kissé elfáradtam, úgyhogy ez a hét biztosan pihenősebb lesz.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mire lesz jó az eddigi lóti-futi. Egyfelől azt érzem, hogy vagyok olyan alap állóképességi állapotban, mint a korábbi években, másfelől lassabbnak érzem magam. Januártól számítva lényegében "utolértem" a korábbi évek km számát, azonban kérdés, hogy a lyukas alapozás mennyire üt vissza. 

Akárhogy is lesz, annyi előnye már volt a téli visszafogottságnak, hogy szinte alig hátráltatott betegség, ami korábban rendszeres társam volt.

Újra megszerettem a Budai-hg útjainak szépségét, változatosságát. Nagy szerencsénk van, hogy ilyen jó helyen fekszik a fővárosunk, hiszen a HHH meredek kaptatói, a Hárs-hegy, János-hegy lankás emelkedői változatos edzésre adnak lehetőséget. Az utak még esős időben is alig sarasak, jól járhatóak.

Jó lenne már egy kis langyosabb idő, fejlámpa nélküli esték. Jöhetne már a tavasz.

Jó futásokat, Hajrá!

 

 

2009-04 hó (2 bejegyzés)
2009-03 hó (1 bejegyzés)
2008-12 hó (5 bejegyzés)
2008-11 hó (3 bejegyzés)