Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 864 317 km-t sportoltatok
Spartathlon 2012.
Két hét a rajtig...
ultrafutó a kedvesem | 2009-09-11 22:13:45 | 9 hozzászólás

Egyikőnk sem így képzelte…

 

Amikor Attilát megismerte félig viccesen mondta, hogy 2009-ben beneveznek Imóval a Spártathlonra…jó év lesz: Imó 50, Attila 45 lesz akkor. A 2008-as UB nevezéskor már ez komoly elhatározás volt, a Balatont is azért szerette volna egyéniben körbefutni, hogy meglássa, végiggondolja mire képes, mit is szeretne. A tavaly novemberi görögországi út után – ahová tulajdonképpen Spártathlon útvonalat bejárni mentük – aztán bizonyossá vált: 2009-ben benevez!

Így nem túlzás azt állítani, hogy közel egy éve úgy kelünk fel reggelenként, hogy idén szeptemberben az Akropolis lábánál rajtolunk.

 

Attilának volt jól végiggondolt edzésterve, amihez végig tartotta magát, az év közbe tervezett versenyek is mind jól alakultak. Azt gondolom az UB volt a csúcs, ahol álom volt kísérni, nézni, szurkolni…jelen lenni, osztozni a csodában, hogy felállt a dobogó felső fokára, mint a leggyorsabb magyar résztvevő…most is libabőrözök!

 

De az élet olyan, hogy nem tervezhető…

Az, ami Attila életében 25 évig kiszámítható volt és úgy tűnt, hogy a következő 20 évben már így is marad, egyszer csak megdőlt. Bizonytalanná vált a jövő, annyira, hogy most az is bizonytalan, hogy meddig az…Mindez a Spártathlon előtt 6-8 héttel merült fel és még nincs vége. Minden nap új hírek, folyosói pletykák, kizökkent az életünk.

A nyugodt felkészülésnek lőttek, látom Attilán, hogy zaklatott, a futás „hátra csúszott” és ez engem nagyon bánt. Bánt, mert nem fair…annyira megérdemelte volna, hogy sima út vigye Görögországig. Amit felkészülésben meg lehet tenni, azt Ő megtette. Én próbálom bíztatni, hogy gondoljon „csak” a futásra, amire nincs hatással, azon ne eméssze magát, de tudom, hogy nem ilyen egyszerű.

Közben nekem is zűrösebb lett az életem szeptemberrel. A munkahelyen is őrület van (egy országos nyelviskola központ év eleji bolondok háza vár minden nap), és mostantól a két kisfiamat is kétfele viszem, és először van iskolás gyermekem is. Sokszor teljesen használhatatlan vagyok… Tegnap az én Kedvesem azt mondta, hogy az élete egyik része sem jó…

Na itt kezdtek el visítani a szirénák a fejemben.

Elég a zűrből, a negatív érzésekből és gondolatokból!

Nem vagyok hajlandó hagyni, hogy lerántsanak minket a mélybe!

 

A Deák tér-Örs Örs-Deák tér távot minden nap Gyűrűk Ura olvasással igyekszem túlélni, így kicsit álomvilágban élek…szerencsére. Nem szeretem, mikor csak a „valóságot” érzékelő felnőtt énem felülkerekedik a lehetetlent nem ismerő, álmodozó, szabad gyermeki énemen. Most úgy érzem, ez történt velem..velünk.

Nem szabad elhinni, hogy holmi bizonytalan körülmények elmoshatnak egy álmot, egy magasztosabb célt! A Gyűrűhordozónak mennie kell bármilyen nehézségekkel is találja  magát szemben, és Samu, a hű társa mindig vele tart bármilyen sötét is legyen a veszedelem!!!

Hát, ezt gondolom.

Szóval ma este úgy 100x meghallgattam a My Life Would Suck Without You-t, csak hogy a kezdő lendület meglegyen. Holnap teleszívom magam friss börzsönyi levegővel, és jövő héten nem nézünk mást csak az Apocalyptót és a 300-at! GO FOR SPARTA!!! 

 

 

Ha minden igaz két hét múlva ilyenkor valahol a sötétségbe borult Némeát magunk mögött hagyva haladunk az 1000méteres Sangas csúcsa felé…

9 hozzászólás

SP 5334 napja
SP képe
Igy legyen ,és SIKERESEN MINDEN MAGYAR INDULÓ érjen be 36 óra alatt Spáthába!

"58"
Nyúl 5334 napja
Nyúl képe
Teljes szivemből szurkolok, hogy így legyen!! Egyben gratulálok, nagyon átüt a soraidon az erő, a pozitív gondolkodás. Mi egy kisebb társaságban fogjuk küldeni a szurkoló energiát, szóval ha rajtunk áll, az isteni szél befújja a srácokat a célba. Hajrá Spárta!!!
Házisárkány 5333 napja
Házisárkány képe
Nem ismerlek Titieket-sajnos!-,de tudom milyen nehézségeken keresztűl küzdeni!Nagyon-nagyon-nagyon szurkolok!!!!
Mozg 5333 napja
Mozg képe
Az életünk tele van kihívásokkal és a cél, hogy növekedjen bennünk a szeretet. Ez az ultra futásra is vonatkozik. Különösen, hogy hosszú távok lefutása nemcsak fizikai, henem szellemi és lelki "erőnlét", harmónia függvénye. A versenyre készülő látásmódja időnként beszűkül, mindent a futás szempontjából néz és nem akar vagy tud más, esetleg fontosabb dolgokat észrevenni.
Ilyenkor bizony jó ha van valaki aki szeretetével, odaadásával, bizalmával mellettünk áll akkor is ha minden sikerül és akkor is ha kudarcot vallunk vágyainkhoz képest.
Gondolok Rátok és szorítok Nektek.
miki 5332 napja
miki képe
Két nagy döntés is volt már az életemben, amit valószínűleg azért hoztam meg akkor és úgy, mert ultra edzésben vagy túledzésben voltam. Ez olyan, mint mikor már túl régóta van nálad a gyűrű, hogy a könyvednél maradjunk, és elkezd hatalmába keríteni. Mintha a világ röbbi része elszürkülne, eltávolodna és elveszíted a toleranciádat mindennel szemben, ami zavarja az edzésedet. Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni :-) Bátorság!
SP 5332 napja
SP képe
Ha egy kezdő mondhat ilyet a "kezdőnek" :Attila TE leszel a legjobb MAGYAR a többi LEGJOBB Magyar közül!Én tudom!:)
"58"
mimo4960 5331 napja
mimo4960 képe

Küldök Nektek egy buboréknyi szeretetet, és energiát. Ha nagyon fúj az élet sötét szele, csak csukjátok be a szemeteket, a színe kék-fehér.

flower001 5331 napja
flower001 képe
Sok-sok erőt és kitartást küldenék, de szerintem erre nicns szükségetek, vna ezekből bőven! :)
Helyette inkább szorítok és lenyűgözve olvasom a blogot, remélem majd a sparathlonról is ;)
ultrafutó a kedvesem képe
Köszönjük a jókívánságokat!
Hiszem, hogy a másoktól kapott pozitív gondolatok, bíztatások úgy hatnak, mint abban a bizonyos sör reklámban, ahol a kapuba kiabálják a labdát.
Ha tehetném az égre írnám fel, hogy minnél többen szurkoljunk... :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2012-10 hó (1 bejegyzés)
2010-07 hó (1 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2009-10 hó (1 bejegyzés)
2009-09 hó (2 bejegyzés)
2009-07 hó (2 bejegyzés)
2009-03 hó (1 bejegyzés)