Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 867 399 km-t sportoltatok
Egy kezdő futó gondolatai

A 2. hét után...

Westdob | 2015-07-21 17:19:16 | 1 hozzászólás

Elkezdtem a 3. hetemet, ma már 5 perceket futottam. Úgy érzem egyre jobban bírom, a sebesség se olyan tötyörgős már, érzem, hogy fejlődök. A 2. hét is kellemesen telt, szerencsére sikerült mindig aránylag korán reggel futni így a nagy meleg sem zavart. Még mindig jól érzem magam a futástól, lelkes vagyok és kitartó, alig várom, hogy megint mehessek...

Egyébként a következő edzéstervet követem, ha valaki nem ismerné: https://edzesonline.hu/edzesterv/5/elso_5_kilometerem

Tudom ajánlani teljesen kezdő futóknak, nagyon jó, nem terhel le, nem veszi el az ember kedvét, bárki teljesíteni tudja. 

Ami még nagyon tetszik, hogy nagyon jól alszok mióta futok. 3 műszakban dolgozok és az éjszakás heteimben a nappali alvás mindig eléggé soványra sikeredett, 5-6 óra alvás egész héten eléggé kimerítő és bizony az idegeimen is meglátszik a fáradtság. De ma is, reggel munka után hazaértem, átöltöztem, mentem is futni, így fél8kor kerltem reggel ágyba, majd negyen 4ig fel sem keltem :) Sosem aludtam nappal ilyan sokáig és ez nagyon jó és ezért nagyon nagyon hálás vagyok a futásnak :)

A legeslegelső hét

Westdob | 2015-07-13 22:33:49 | 4 hozzászólás

Üdv köztetek!
2. futós hetemet kezdtem meg, az Első 5 km-em nevezetű edzéstervet követem. Szeretném a blogon elmesélni miket érzek, gondolok futás közben és után mint teljesen kezdő futó. Sosem futottam, illetve 1x 2-3 hónapig az egyetemen, hogy meglegyen a tesialáírásom. Itt jó edzőnk volt, sok mindent megtanultam e rövid idő alatt az alapoktól, így talán nem esek bele abba a hibába, hogy túl gyorsan kezdek el futni.
Bevallom őszintén, eléggé lusta egyéniség vagyok, kitartásom nem valami jó. Sokszor belelkesülök és belekapok ebbe abba, majd pár alkalom után megunom és feladom. Nagyon bízok benne, hogy a futással ez most nem így lesz és kitartok. De éppen ezért most még egy elhasznált adidas futócipőt használok, de ha lefutom szépen ezt a 6 hetet és kitartok becsülettel és tudom, hogy továbbra is futni fogok akkor megajándékozom magam egy normális cipővel, és nagyon remélem, hogy azt is majd le kell cserélnem ha meglesz benne a tőle elvárt km szám :)
Most nagyon lelkes vagyok, sokat olvasok a futásról, az első hetemet is nagyon szépen lefutottam aránylag könnyedén. Még mentem volna többet, szerettem volna, de nem szeretném túlhajtani magam, mint sok kezdő... ezért szigorúan betartom az edzéstervet.
Plusz 1 napon pénteken vagy szombaton vagy ellipsis gépezek, vagy nagyobb sétára indulok a kutyáimmal.
Ja igen, a futótársaim :) Jó dolog ha nem egyedül fut az ember, engem 2 db négylábú kísér útjaimra. Miattuk nagyon kell figyelnem, hogy vagy korán reggel vagy este fussunk, mert nagy melegben a forró betonon el sem tudunk sétálni a futóhelyünkig, mert különben odakozmál a tappancsunk. Múlt héten azaz első hetemen mindig kora reggel mentünk, fél 7 körül, az idő ilyenkor nagyon kellemes, a levegő friss és tiszta és sok állattal is találkozunk, nyulakkal, őzekkel. Egyszerűen mesés!
Mi az első gondolatom a futással kapcsolatban? Szabadság! Ez az egy szó mindent elmond róla. Nagyon bízom benne, hogy a jelenlegi lendület és megmarad és örökre e spot szerelmese lehetek :)
Ma a Lidl-ben pont meg is tudtam venni első crivit pulzusmérő órámat, mint kezdő futónak, gondolom bőven elég, holnap reggeli futásom alkalmával le is tesztelem tulajdon képpen mennyire futok gyorsan... mert igen lassúnak tűnik, igyekszem lassan futni, mégis néha nehezen veszem a levegőt. Ez mondjuk annak is köszönhető, hogy felénk eléggé sok a domb és sokat futok felfelé az edzések alkalmával...
Tudom, nem tudok sokat, nevetségesen keveset e szerint az edzés terv szerint, de nekem ez is nagy szám, és nagyon várom, hogy elérjek életem első 5 km-éhez :)
Köszönöm, hogy elolvastátok és igyekszem feljegyezni fejlődésem, és igyekszek kitartani! Egyelőre nagyon oda vagyok, meg vissza :) MAradjon is így :)