Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 658 887 km-t sportoltatok
Csak úgy magamnak..

Detox napok 1. (2017.11.30)

Roonjaa | 2017-12-01 18:53:49 | 3 hozzászólás

Mivel valami módon érzékelem magamon a kort, és mivel ez nem egy kellemes érzés, kénytelen vagyok átadni magam a természet méregtelenítő folyamatainak. Ehhez persze kell elég akaraterő, és tudom, h eredményt csak úgy érhetek el, ha nem fordulok vissza a tudatos életmódtól két nap elteltével, és nem fog az ahogy esik úgy puffan időszak következni újból.

Sokat olvastam a böjtről és a nyers vegán táplálkozás csodás hatásairól, és tapaztaltam is már, voltak ilyen időszakok az életemben. Énszerintem számomra egy jó hosszú léböjt kúra még nagyobb megváltás lenne, mert eléggé ramaty perpill az állapotom.

Szóval, frankón elkezdtem egy minimalista nyersvegán és sok folyadékos kúrát, (smoothiek, turmixok amin alapul). Ezt a rendszeres testmozgás mellett csinálnám. Mit csinálnám.. csinálni fogom, és punktum. 

Ezen a napon csak citromlét ittam. Összesen 18 km-t futottam lle, két részletben, pihenésekkel.

3 hozzászólás

Amatőr 2308 napja
Amatőr képe

Szia, és ezt mennyi napon keresztül tervezed? 
Amúgy eléggé megoszlóak a vélemények a böjtölés, lékúra valódi hatásáról, illetve egészséges voltáról. De az érzés, az szubjektív, ugye. :) 

holovacz 2308 napja
holovacz képe

Szia, léböjtkúra alatt nem annyira javallt sokat futni, vagy komolyabb fizikai terheléseket végezni. Mit jelent az, hogy citromlevet ittál? Citromos vizet? Vagy töményen a citromlét? Jó dolog a léböjtkúra, de odafigyelést igényel, gyümölcs- és zöldségleveket is kell fogyasztani, mert a bennük lévő tápanyagokra a kúra ideje alatt is szükség van. Hosszú futásokat sztem ezeken a napokon nem kellene csinálnod, de persze tegyen mindenki belátása szerint, a nagy könyv mindenesetre nem javasolja. :) Egyébként ezeknek a kúráknak rengeteg válfajuk van, csinálhatsz olyat is, hogy egy héten csak egy ilyen napot tartasz, de azt rendszeresen, hónapokon keresztül. Ezen kívül méregteleníteni lehet különféle kásákkal is, ha napokon keresztül például csak azt eszel. Nemcsak a léböjtkúra létezik, ami elég drasztikus, de mindenképpen jótékony hatású, ha vki meg bírja állni, hogy szilárd harapnivalóhoz nyúljon. :). Szóval csak óvatosan, de sok sikert!

Roonjaa 2304 napja
Roonjaa képe

Igen, valami ilyesmit szeretnék... minimum heti 1x méregtelenítő napot, azokon kívül pedig csupa olyasmit ennék, amivel könnyedébbben megy a futás. Nagyon nem jó bekajálni edzés előtt, tapasztaltam, viszont még ki kell kísérleteznem, hogy mitől megy a legjobban. Mikor - mit kell enni... hát, ez most még alakulóban.  Eddig a legjobb napom a ctrom+ víz nap volt, és az azt követő nyersezős minimál kajás nap.  Vagyis ez a kettő, aminek itt emléket is állítottam...:-) Köszi a kommentet :-) :-)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!