Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 658 277 km-t sportoltatok
Futkorászás a fődemen

Sérülés

yoyo | 2010-04-02 13:06:21 | 31 hozzászólás

Kedves Barátaim !

Mióta nem naplózok ,szinte nap mint nap kapok  aggódó priviket !

Ugyanis mióta kitavaszodott nem voltam futni :( Úgy gondoltam leírom mi történt ,amiért bizony most nekem kell hátrakötni a sarkam !
A Dunamentin ugyanis összeszedtem egy" jó kis" achilles in gyulladást. Hibáztam nagyon nagyon ,mert kevés aszfaltos edzéssel álltam oda.(  Gondolom ettől kaptam )izomzatilag nem volt gond , hiszen az egész telet végig futottam .A  3 napi 150km  nem ölt meg ,,csak a beton :( Talán az sem volt jó ötlet,hogy két napot  terepcipőben futottam aszfalton .A két vadi új ,aszfaltcipőben zsibbadt a talpam  ..... Igazából az utolsó nap, utolsó körében éreztem ,hogy fáj,és jó alaposan megnyújtottam egy fához támaszkodva ,és megfeszítettem oldalra, ami után alig bírtam elindulni ,de pár perc után elmúlt a fájdalom . Soha nem volt még ilyen makacs sérülésem  , 3 napig jegeltem ,szépen fokozatosan ,és a ropogás , a duzzanat szépen elmúlt.de egy "érzés" még a mai napig is ott van pedig már lassan 3  hét is eltelt .
A neten is, és a futós könyvemben is 4-6 ,de van ahol 6-8 hetet ír gyógyulásnak,de lehet több hónap is  !
Így szép csöndben, lemondtam Sárvárról  :(  A T100 ról még nem mondtam le ,bár a kimaradt edzések miatt lehet nem lesz jó ötlet ez sem :/ De fejben nagyon erős vagyok,és ha nem fájna a bokám megcsinálnám tudom. A vértesi terepmaratonra is beneveztem  ,de nem mentem el . A vivi + ra is neveztem ,szerintem az is stornó ,és a borvidék is . Inkább feláldozom ezeket,csak legyen esély a tészázra .
Ugribugrira elmentem ,de az sem volt jó ,csak mikor feküdtünk :)  ,a spinning sem jó ..taposni/húzni a pedált .
 Egyedül a szauna volt jó ,ott mindíg okosodik is az ember :) kaptam megint egy  kencefice tippet  ,ha eddig még nem kentem volna magamra a hétistent is . Activon a neve  ,előtte vettem salonpast,mert arra mondták a tutit, aztán  biofreezt,taumeel tablettát is , kentem rá  fekete nadálytővet ,és Aminoerget. !

Érdekes de a  jövés menésnél nem fáj,így tegnap  azt gondoltam kipróbálom a futást ,de 500 m után vissza fordultam ,mert az "érzés " jelentkezett . Éppen otthon nyirmikéztem ,mikor  Elekék hívtak telefonon ,hogy épp a fődemen futnak keresztül  , hmm szét tudtam volna rúgni a seggüket érte :)) Cillagom mondta,hogy már 2x eltévedtek , hihi úgy kell nekik :P . Otthon voltam így behívtam őket egy kávéra . Krisz kezelésbe vette a bokámat ,azt mondta még mindíg dagadt ,és vastag az achillesem  , és jegelnem kell ,és úgy megmaszírozta,hogy azt hittem a húst is lefejti a  csontomról :P Szóval továbbra is kenem rendszeresen ,maszírozni is elkezdtem,mert egy kis gümőt érzek,és a gumis "bokabandázst is hordom  .
Szóval tapasztalatok, vigasztalások jöhetnek ,de kenőcsöt már ne ajánljatok cillagaim,maximum egy gombolyag madzagot  :)

31 hozzászólás

SzBogárka 5109 napja
SzBogárka képe

Jajj Cillagom! Bizony hiányoltunk a Vértesin, nem tudtuk miért nem jöttél?!
Sárvárt nagyon sajnálom :'-((
A T100-ast még nem kell temetni, van neked olyan csoda csipet-csapatod, akik úgyis végigvisznek, még a tavalyi időnél sem lesz rosszabb :))
Gyógyuljál hamar! Puszi Kriszti

AAni 5109 napja
AAni képe

Gyógyulj meg gyorsan!
(Tudom, hogy krémet na ajánljunk, de az Activon tényleg jó :))

yoyo 5109 napja
yoyo képe

Ani!

Az Activont is megvettem ám,és jelenleg is ezzel kenem ;) 

köszi Bogárka ,a csapatért gyógyulok !

Littleyu 5109 napja
Littleyu képe

Jobbulást Cillagom! Jajjj, Sárvár Yoyoo nélkül, az olyan mint a... mint a... tejbegríz kakaópor vagy fahéj nélkül.  :(

solkima 5109 napja
solkima képe

Várunk vissza a csatasorba. Bármikoris, de minél elõbb álljon helyre a rend.

mjoci 5109 napja
mjoci képe

Gyanús is volt Cillagom, hogy mostanában nem láttam edzésedet.
Három hét múlva Sárvár, tessék gyorsan gyógyulni.
Fastumot próbáltad, a térdemet az rakta helyre.

miki 5109 napja
miki képe

Excentrikus erősítés? http://www.futas.net/cikkek/achilles/

Bozót 5109 napja
Bozót képe

Ajjaj   :((( Csodálkoztam is, hogy mi ez a csend....

Sajna sok konstruktív ötletem nincs, az jutott eszembe csak amit miki már belinkelt.

yoyo 5109 napja
yoyo képe

 Köszi Miki ,már olvastam ... de nem mertem még próbálgatni . Szerencsére van néhány lépcsőfok a házban  :) 

Igen Yu ez most nem lesz olyan :( ,de szerencsére nélkülem is megrendezik ;)..és majd jól leviszek egy nyugszéket és onnan osztom az észt :P meg majd  Gabival elmegyünk a sárvári fürdőbe is :))

 

Köszi Solkima ! Futunk még együtt jókat tudom  .

Jocikám! Döntöttem Sárvárról ,már fejben sem lennék ott ... Fastumom is van ,de még nempróbáltam,legalábbis az achillesemre ..

Mamba 5109 napja
Mamba képe

Tuperman Yoyoka......! :(  :S Bakker Cillagom.....  Türelem tornaterem! Olyan kemény nőci vagy, tutira kitornászkodod magad belőle! Jobbulást Neked!

dildi 5109 napja
dildi képe

Bölcsőhájjal kend be Cillagom, azongyák az sok mindenre jó :D:D Nagyon sajnálom, hogy így jártál, de ahogy Mamba is mondja, kemény vagy, és főleg OKOS!!!! Sokan tanulhatnának Tőled gondokodni, többek között Mjoci :D Mielőbbi gyógyulást Neked!

Edyth 5109 napja
Edyth képe

Mielőbbi gyógyulást, és türelmet kívánok  neked !

gergő 5109 napja
gergő képe

ajjaj jobbulást, naplóhiányból már gondoltam.
lézert ajánlom, szokott segíteni, de az achilles elég makacs. ha kell, szólj, van egy masszőr barátom, akinek van lézere, nem érzel semmit, versenyzőket is ezzel kezelik..

Sipi 5109 napja
Sipi képe

Gyógyulást Yoyoka ! Az achilles-sarokcsont gyulladásra (ha nagyon bedurran)évek óta flector tapaszt használok (2x12 órára feltenni ) , jelenleg ajándék rögzítő hálóval árulják a gyógyszertárba !
Ha emékszel ,azt írtam a verseny után ,hogy "nem nekünk való ez a 150 kili beton futás..." ,persze tudom könnyű okosnak lenni utólag a fotelből....:))))
Próbálj meg gyalogolni ,ha nem fáj már ,ne fuss rögtön!
Ja ,a Zakariás- féle erősítés nagyon okos dolog ,de csak gyógyultan próbáld meg !

runner42 5109 napja
runner42 képe

Eismerésem, hogy van erőd pihenéssel kivárni a gyógyulást, szerintem ez a mi "köreinkben" ;) a legnehezebb. Kívánom, hogy gyorsan meggyógyulj! A T100-on talákozunk!

mateve 5109 napja
mateve képe

Jobbulást yoyoka!!!! És kitartás.....!!!

prókátor 5109 napja
prókátor képe

Csatlakozom Sipihez Flector az király! Flector van por alakú gyógyszerben is, én a térgyemre azt szoktam szedninéha. Egy fogorvos tanácsolta mert nem csak fjdalom csillapító hanem gyulladás csökkentő is. Próbáld ki ! Jobbulást!

prókátor 5109 napja
prókátor képe

Hát gépelni azt nem tudok! De remélem érted amit írtam!

pátyalso 5108 napja
pátyalso képe

Ne kapkodd el a kezdést! Aztán úgyis ott az erdő.. Jobbulást és türelmes gyógyulást !
Tipp:Biomed rozmaring emulgél.

yoyo 5108 napja
yoyo képe

Köszi szépen mindenkinek a jó tanácsot,és a jó szót !

Jelentekezem ha pozitív változás lesz :)

Kellemes ünnepeket Nektek! ,,,és Vigyázzatok magatokra !

Wojtek63 5107 napja
Wojtek63 képe

Szia Yoyoka! Csak utóiratként: a kitartó türelmet kívánom én is, ami kegyetlenül nehéz jól tudom. Kencét nem, de egy gyógyszert ajánlok, amit orvosnak kell felírni. Ha nagyon megfáradnak az izületeim és egy kicsit elkezd szúrni a térdem, vagy a sarkam és körülötte, akkor bekapok egyet. Mindig gyors siker. Neve: Voltaren SR 75 mg. Talán ismered, de több a hatóanyaga, mint a kenőcsöknek. Nekem segít, hogy újra neki essek a következő hétnek, ami mostanában egy ideje már elég sűrű. ;) Ami a lényeg, hogy gyógyulj okosan és ne add fel! (Ezt hülyeség volt leírni, hiszen olyan erős vagy!)

Gandi 5106 napja
Gandi képe

Jajj Cillagom :-( azért lejössz Sárvárra ugye...

A Miki által belinkelt cikk alapján hallotam már néhány futó gyógyulását, úgyhogy próbáld csak ki bátran, ne csak olvasgasd (mellesleg én is szoktam volt művelni, mikor kicsit érzékennyé válik az achillesem, bár sérülés még eddig nem volt, így nem tudom, a valóban sérül ín hogyan viselkedik a gyakorlatra...)

Littleyu 5106 napja
Littleyu képe

Ezt a Zakariás-féle erősítést minden edzés után alkalmazom a nyújtásnál, lassan 2 éve. Sosem volt gondom az achillessel (kopp-kopp), de valaki a szigeten mesélte, hogy ez nagyon jó megelőzéshez és gyógyuláshoz, úgyhogy én csinálom, mert jobb félni.

Olvastam egyébként, hogy aki rendszeresen magassarkút hord, azoknak is megrövidül az achillesük, azt is jól "vissza lehet nyújtani" a módszerrel, vagyis kicsit korrigálni a magassarkú káros hatásain.

Gyors gyógyulást, Yoyooka!

Gida 5106 napja
Gida képe

Szia!
Nem akarlak elkeseríteni de sokáíg "ott lesz az a kellemetlen érzés" futások alatt...ha már előjött a sérülés :-( Saját tapasztalat! Tudom hogy a többi hozzászóló itt-ott próbál segíteni..krémeket felejtsd el, de viszont a Zakariás féle terápia az bevált nekem! Ha fáj, ha nem csinálni kell! Neked pronáló a lábad (lúdtalp)? Azaz befelé döl? Általában annak szokott előjönni az achilles fájdalom. Én Januártól küszködök ezzel a sza..al, és néha idegesít hogy előjön de ez van. De futok. Sok kitartást, és Kellemes Húsvétot!

Shrek 5106 napja
Shrek képe

yoyo, a miki által ajánlott Excentrikus erősítés tényleg segít, engem egy hónap alatt helyrehozott. Mielőbbi jobbulást!

monique 5106 napja
monique képe

Gandihoz hasonlóan, én is csinálom az achilleses erősítést, amikor "beakad" az achilles (ez nem futástól van, de néha sok ülés után szokott vmi ilyesmit). nos, ettől azonnal elmúlik! csak ajánlani tudom!
ja, és korábban volt, hogy (rossz) cipőtől achilles bejelzett-húzódott, akkor is lehet, hogy ettől a vádlierősítő gyakorlattól múlt el, ezt persze bizonyítani nem tudom, de más okát nem látom, ugyanis pihenőt nem tartottam (tudom, ejnye), és akkor még arra sem jöttem rá, hogy a cipő az okozója.

galagyuri 5106 napja
galagyuri képe

Szia, Olvasva az irásod átérzem, nekem is hasonló volt 2x is. Az én tapasztalatom a köv. Nekem mindig pont 2 hónap a gyógyulás. A kenőcsök jók, a szauna jó, de ettől nem jön rendbe. Viszont én futok vele. kb 1/6-od annyit mint korábban és kb 1/3-ad tempoban, nagyon keveset és nagyon lassan kb minden másnap. Ez a kis terhelés arra kell, hogy a gyógyulás beinduljon és az is az előnye, hogy jobban marad a forma. Nekem ez bejött utoljára. Plusz nyújtás, masszázs. Gyors gyógyulást!

miki 5106 napja
miki képe

Az eredeti formájában különben sokkal durvább ez az erősítés, mint ahogy Géza leírja. Nagy súlyokkal csinálták vádligépen, kemény fájdalommal szemben is. Géza már szelídített rajta.

yoyo 5106 napja
yoyo képe

Hű köszönöm a sok jó tippet tőletek !

Most az csinálom,hogy jegelem ,leveszem kicsit hagyom "melegedni"aztán megint jegelem .

kitaláltam ,hogy a mágneses láncomat a bokámra tekerem :) ,állitólag gyulladás csökkentő a mágnes. Most ez is rajta van + a jégzselé,a Trauben tablettát 50 db mind beszedtem (homeopátiás) de nem érzem,hogy segített volna . A vádlizás ma nem fájt ,csinálgatom majd ,aztán majd a hét közepén újra megpróbálom a futást 4.hét lesz :/

Gida !

Nincs lúdtalpam ,,inkább kifelé csámpázok ,a cipőm külső része kopik jobban 

11 éve futok ,eddig nem volt komoly sérülés ,

Miki a teremben én is csináltam a vádligépen,,de idén nem vettem kombinált bérletet..

 

Bocsi 5106 napja
Bocsi képe

Jobbuljál Yoyo! Nincs ilyen jellegű tapasztalatom- ez valamilyen csoda miatt eleddig kimaradt- így aztán csak szurkolok a mielőbbi gyógyulásért! Vigyázz magadra!

Házisárkány 5106 napja
Házisárkány képe

Gyógyúlj meg!!!!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (6 bejegyzés)
2011-06 hó (3 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (4 bejegyzés)
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (2 bejegyzés)
2010-07 hó (6 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (2 bejegyzés)
2010-03 hó (2 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (2 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (2 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (2 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-07 hó (2 bejegyzés)
2009-06 hó (2 bejegyzés)
2009-05 hó (2 bejegyzés)
2009-04 hó (2 bejegyzés)
2009-02 hó (1 bejegyzés)
2009-01 hó (1 bejegyzés)
2008-12 hó (4 bejegyzés)
2008-11 hó (2 bejegyzés)
2008-10 hó (3 bejegyzés)
2008-09 hó (2 bejegyzés)
2008-08 hó (2 bejegyzés)
2008-06 hó (3 bejegyzés)
2008-05 hó (4 bejegyzés)
2008-04 hó (3 bejegyzés)
2008-03 hó (2 bejegyzés)
2008-02 hó (1 bejegyzés)
2008-01 hó (4 bejegyzés)