Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 655 893 km-t sportoltatok
Futkorászás a fődemen
Kinizsi 100 Újra irva
yoyo | 2008-05-29 09:19:42 | 9 hozzászólás
Kinizsi 100!

Hát miután 4 órányi gépelt anyag elszállt, megpróbálom 4 nap elteltével újra össze foglalni !

Úgy érzem jó lesz ez az utazás amit most irok kényelmesen ülök,és mégis bejárhatom a virágzó réteket völgyeket ,magas hegyeket ,forró katlanokat ,és sötét erdőket .Előttem a térkép ,az útvonal …hát akkor menjünk gyertek velem túrázni .
Szombat reggel 6:15kor már kinn vagyok Csillaghegyen ,és már beállok a sorba ,hogy mielőbb tudjak indulni .Én nem a T100on indulok annak a 17 órás szintideje nagyon szorongatna ,és nem is akarok Sárvár után egy ilyen erős menetet .Inkább csak beállok a Túrázók sorába a kényelmes 24 órás szintidővel . A T100 inditása után ,a túrázókat is kezdik inditani elég hamar sorra kerülök talán száz ember lehet előttem .A lapomra 6:45 ös pecsét kerül . Termpós gyaloglással megyünk felfelé a Róka –hegyre ,nem futok csak mikor felérünk ,és lehet előzgetni ..A sik részen aztán kocogni kezdek fel a kevélyre ,a meredeket itt is gyaloglom .
IA pirosról a kékre váltunk,és itt kezdtem el lefelé futni, szinte húzott a súly lefelé ami a hátamon volt ,,teljesen elengedtem a testemet lefelé annyira ,hogy már itt éreztem a combfeszitőmet .Na ezt nem kellett volna tennem !
Józsival valahol ezen a szakaszon ismerkedtem meg ,első kinizsije volt beszélgettünk tervekről erről arról 20 órás szintidőről , .meg hogy nekem már most fáj a combom ,,Addig addig míg egyszer leültem egy tuskóra ,és elővettem a krémet . Jól nézek ki már 18 kilinél krémeznem kell a lábam ,, elővettem a nikkent is felhúztam a térdemre , jobb az óvatosság , Józsi megvárt rendes volt .

A műútnál (18km)aztán Andikát és nyuszikát láttam , T 100 frissitők voltak ittam nálluk egy kólát ,és mondták ,hogy legközelebb Pusztamaróton lesznek . A szintidővel baromi jól álltam egy órával voltam jobb a tervezettnél mert hiába túra azért egy álmom volt nekem is de hiába az álom a jó szintidő ,mégis elszállt a motiváció,mikor másodszorra ültem le a Pilis nyeregbe (27km) megint krémeztem a combomat ,de már a térdem is rendetlenkedett . Gabi itt hivott telefonon ,csak a negativumokat zúditottam rá .Mondtam hivjon sűrűbben ,mert magányos vagyok . Józsi nem várt meg mondtam menjen csak ,én meg húztam magam mint egy megfáradt túrázó , Mikor bemelegitett a krém akkor jó volt mentem is gyorsan haladjak, Józsit most lehagytam ,és Nemsokára kiértem Kesztölcre (33,9km). Itt szaszáék frissitették a T100asokat ,azt hitték én is ezen indultam , ők is meghivtak valamire ,,már nem is tudom mit kértem ,de mondtam is szaszának cillagom lehet Dorogon feladom . Nemá yoyoka nem adhatod fel ! Mondtam jó .. majd még meglátom a következő pontnál . Komolyan fáradtnak éreztem magam ,pedig nagyon rápihentem a kinizsire Sárvár után szinte nem is volt futásom . Mégis ez az iszonyú feszülő érzés nyugtalanitott ,és tudtam,hogy mennyire hosszú még az út . Nem is tudom hol jártam,mikor Gabi megint hivott ,,panaszkodtam neki ,és megpenditettem a Tokodi pincéket , Azt mondta ha feladom bárhol is a túrát, onnan csak ˇ’gyalog’ jöhetek haza ,mert ő csak Tatára jön elém ! Ez a motiváció pillanatnyilag hatott . A Getére mire felértem teljesen leizzadtam itt több fiú is jött mögöttem ,én mindig félre álltam elengedni őket .

A Getén (42km) fél órával voltam bejjebb a saját szintidőmhöz ,,azt hiszem itt néztem meg utoljára a tervemet ,utána már ez sem érdekelt .Józsi utól ért mondtam neki ne várjon rám,meg aztán jobb volt a magam tempója . Megint bekrémeztem a lábamat átgyurtam,és felkészültem a ’halálra’ , A Getéről lefelé komolyan azt hittem ,hogy úgy szakad szét a combizmom mint egy húr , De azt hogy szakadt az biztos … Elősször hátrafelé próbáltam lejönni ,aztán kombináltam az oldalazással , előre felé egyáltalán nemtudtam volna lejönni . Úgy sziszegtem a fájdalomtól mint egy kígyó . A hegyes kő feldobott esküszöm ,a felfelékkel nem volt gond akkor semmi nem fájt ,szépen felkocogtam rá ,majd a gerincen végigcsodáltam a gyönyörű kilátást ,egészen a Bazilikáig . Tokodi pincék (48km) hát igen ezt nagyon vártam ,mint ahogy minket is a helyiek .
Rögtön a kezembe nyomtak egy pohár vizet ,majd még egyet . a hölgy túrórudit hozott mondta vegyek többet is ,kettőt be is termeltem , bár az én hátizsákom is tele volt zsiros kenyérrel ,de inkább a tálcáról vettem volt hozzá uborka is , Mondjuk amennyire kivántam annyira nyammogva ettem ,igazán nem is esett jól ,,Emlékszem tavaly itt micsoda fetrengés volt rengeteg ember minden hol a fűben, mert az asztaloknál nem jutott hely ,,most alig ültünk egy páran, talán csak én voltam nő . A lábamat felraktam a padra,szó szerint raktam a kezemmel , és feltettem még egy vizhólyag tapaszt megelőzésre .Ha igy vissza gondolok minek tetterm fel, Ha felakartam adni ? De valahogy ez itt nem jutott eszembe ,mindig csak akkor mondogattam mikor benn voltam az erdőben ,akkor mindig mondtam na majd a következő pontnál , Megköszöntem a helyiektől vendéglátást ,és tovább mentem ,egy idős bácsi füvet tolt egy taligán ,azt kérdezte meddig megyünk ,,én meg rögtön rávágtam, hogy Tatáig :o Az hogy ő szörnyülködött az egy dolog ,na de én ? Közben Juditka ,és Editke is többször érdeklődtek ,tulajdon képpen szépen rugdaltak tovább . Olyan jó volt a hangjukat hallani .
Mogyorósbánya egy hajszállal több mint a fele (52km) a vendéglőben pecsételtem ,és megdicsérték a szép itineremet aminek az egyik sarkában napocska volt, a másikban hold ,és csillagok ,valamint színes virág füzérek . Megnéztem az itinert amin az állt,hogy a következő ep. Bányahegy  .

Vettem egy kólát amit nem birtam meginni ezért eltettem ,tehát még ez is húzta a vállamat ,eddigre már simán kidörzsölt a hátizsák pántja ,meg a derekamat is szétverte a 1,5 l víz , Mentem fel a kéken -,nagyon szép rész volt ez is ,mint végig az egész túra ,egy nagyon szűk igen meredek ösvényen mentem fel az Öreg köre .(54km)Elengedtem egy futógyalogost is Future mikor meglátott azt hitte T100as vagyok ,gyere yoyoka ,és mutatta a dugókát! nem nem énvelem itt nem dugsz cillagom ,én a túrán vagyok ! Kérdezte hogy van –e még mögöttem T 100as induló mondtam szerintem nincs ,mostmár csak túrázók jönnek majd . Még kivetettem vele a kólámat a hátimból ,és vissza is tette ,itt egyébként egy fa asztal volt,és fa szemetes is volt mellette ,Ezt csak azért irom ,mert jártam erre. Mondta ,hogy bezárja a pontot és leszalad a szent kúthoz , Istenem milyen jó,hogy látott ,és hogy ismert !
Ezután mentünk lefelé a forráshoz ,ez nekem megint kinlódás volt ,de itt éppen tudtam kocogni ,Future le is előzött mondta bezárta a pontot megy le segiteni a másik pontjukhoz . Miután kiértem az erdőből egy füves rétre ,rögtön ballra volt egy forrás , ott álltak egy páran, vizet venni ,úgyláttam,hogy ki volt kövezve ,és úgy folyt lefelé a víz , két asztal volt… az egyik szintben lejjebb a felső asztalnál állt két férfi ők futó cuccban voltak ha jól emlékszem ,Future a lentebb lévő asztalnál pakolt ,kérdezte kérek –e valamit .semmi nem kellett ,kocogtam tovább itt egy fán ki volt téve az országos kék pecsétje valami fém dobozban , tehát még ezt is láttam ! Csak a pontot nem …amit jól kihagytam ,csak itt ,még ezt nem tudtam ..

Kiértem a bajóti műutra ,felkocogtam csoszogtam rajta ,majd be a borsó mezőre , majd elnyelt megint az erdő . Erre a részre negyon emlékszem olyan szép szerpentines út is volt ,,nagyon szép edős részek voltak sajnos elég sok irtással ,,Megint jöttek a negativ gondolatok itt fáj ott fáj amott fáj ,,l
míg egyszer addig addig nyirmogtam ,hogy felpofoztam saját magamat :)) Az első gyenge volt ,de a második már csattant rendesen ,még jó ,hogy nem adtam vissza magamnak, micsoda bunyó lett volna az erdő mélyén .:)
Hosszú volt az út mire Pmarótra (65km) értem többször mentem el csalános részeken ilyenkor mindig letéptem egy csokorral ,, oszt jól megcsapkodtam vele a térdemet meg a combomat .Esküszöm hatott cillagaim , csak úgy forrt benne a vér ,.Csak hát ez is ideig óráig volt jó,. Aztán kiértem az erdőből istenem mikor nyuszikát megláttam nagyon megörültem, futottam hozzá mint a nyúl , oda hozzá a rétre. Egyből levetettem magam valami formatervezett okosságra . Andika kérdezte mit iszok ? jajj nemtudom mit semmi nem kell ,de valamit adjatok azért ! citromos víz jó? Jó adjad cillagom , Fújj mi ez ? Citromos sós víz …igyad cak jó lesz majd meglátod :)

Megittam azannyaúristenit annak a boszikutyulós kezének ,oszt elvánszorogtam az asztalhoz ahol nyuszika vett kezelésbe . Istenem fekhetek ,ezt nem hiszem el ,letoltam a nacimat és nyuszi elkezdett átgyúrni . Közben Andika hozott egy banánt, na azt bevágtam közben feltöltötte a tartályomat ,de mondtam ne sokat mert nekem kell cipelni ! tiszta zoknit is kértem ,meg a szeméttől is megszabaditottak ,nyuszika meg csak gyúrt gyúrt ,én meg csak jajj jajj jajj , Miután finoman megérdeklődtem ,hogy nem –e lehetne itt maradni ,rámhúzták a tiszta zoknit oszt kiadták az utamat , Mondhatom jó kis baráti társzaszág! Felcsatoltam a kisbabámat a hátamra oszt eltüntem az erdő mélyén . Nem hogy futni ,menni alig birtam inkább úgy mondanám,hogy egy fél óra múlva hatott a masszázs .
Aztán a Gerecsébe értem .Istenem itt tavaly már sötétbe jöttem most pedig süt a nap ! pedig milyen szép :O szóval itt van ez a hires neves medvehagymás rész !
Rengeteg hagyma minden felé sűrün a lejtőkön a hegyoldalban végig . Nagyon szép volt ez a rész is ,aztán jött megint egy nagy meredek ,ahol egy páran utól értek ,és lehagytak . kocogtam volna utánuk ,de nem volt értelme ..Egyszer aztán a semmiből elémkerült Bányahegy (72,5km) Még most is sütött a nap bár már eléggé lenn volt . Átadtam a lapomat ,és itt derült ki,hogy kihagytam egy pontot . szinte sokkot kaptam ,de hát hogy lehet az ,milyen pont ? nincs is az itinerben ? Na jó hát én akkor most adom fel ,nincs értelme tovább menni ,egyszerűen sirtam csak sirtam istenem hát eddig elvonszoltam magam az egész túra a feladásról szólt ,most itt vagyok már egészen közel,és nem lesz K100 elismerésem . Kérdezte az úr ,hogy jártam-e az öreg-kőn ?
Hát persze ,hogy jártam ,csak nem mondtam ,még gondolkodni is elfelejtettem . Meg hogy lehet a kék + jöttem le azért nem láttam . Én a kék – jöttem végig mondtam. kedves volt az úr ,mert mutatta a térképet is hogy biztos itt kerültem ki ,ahol ugye lehet kispistázni . kb 5 srác ült a réten próbáltak vigasztalni ,de nagyon fájt a tudat,hogy itt nekem nincs tovább kinizsi !

Az úr mondta ,hogy ne adjam fel menjek végig magamnak,hiszen nagyon jól állok időben . elindultam be az erdőbe ,halottam,hogy mondta a srácoknak ,hogy vigasztaljátok meg a hölgyet . Beszélgettünk a srácokkal aztán lemaradtam a bánatommal . Itt volt az a nagyon sűrű bozótos dzsindzsás ösvény ,csak kullogtam kullogtam és gondolkodtam,hol lehetett a pont amit én nem láttam ? Jött egy létra alig birtam átmászni rajta ,aztán megint erdő majd megint létra . Jött egy nagy tisztás a kerités mentén végig mentem ,és megint egy létra , Megfogtam a lábamat és áttettem ,majd hátrafelé lejöttem , Kiértem a Vértestolnai műútra,(77km) na talán itt lehetne feladni, nézegettem a táblákat,hogy merre milyen falu van .Tele volt firkálva az út narancsos feliratokkal ilyen meg olyan becsületes út stb ;) Kocogtam mikor megcsörrent a telefonom Judit volt az .úgy kiborultam neki,hogy bugyborékolt az orrom a sirástól .Nincs értelme tovább menni mondtam semmit nem ér a túra ,mert kihagytam a pontot , Talán az fájt a legjobban,hogy azt gondolták esetleg csaltam a kék + .,mert nem mentem fel az Öreg köre . Judit mondta ,hogy ilyen meg olyan oklevelet csináltat nekem,de engem már semmi nem vigasztalt ,csak az ,hogy mondta menjek tovább ,csináljam meg magamnak , erős vagyok biztatott .Chino is halotta a beszélgetést Judittal mikor mondtam feladom ,halottam,hogy utánam kiállt yoyoka ne add fel ! Mentem hát mentem ,akkor is épp tök egyedül senki elöttem senki mögöttem .Olyan szakaszban voltam,hogy a futók már rég elmentek a túrázok meg még nemjöttek .

Aztán elővettem a fejlámpámat oszt felraktam ,bár még fekete sötétség nem volt . Koldússzállásra (83,5) viszont már tényleg besötétedett . Csanya és Gátika azonnal camping széket toltak alám a frissitő ponton .Elpanaszoltam nekik a pontkihagyást ,ők is rögtön azt kérdezték,hogy nem mentem fel az öreg köre? Levették a szerelvényt a hátamról ,és kiszolgáltak !Na asszem itt mondtam azt,hogy soha többet kinizsi ! Azt hiszem halálosan fáradt voltam . Féltem a sötéttől egyedül ,az új útvonalat nem jártam be ,és halottam hogy vannak necces részek .Közben megittam egy forró levest ,de mást nem kértem ,,illetve egy nyakmasszázst Csanyától . Teljesen elgémberedett mindenem .Láttam hogy egy pár fiú indulni készül ,velük kell menjél cillagom,külömben kódoroghatsz egyedül . Gábor felhúzott a székből csanya meg rámadta az ólom mellény ;) Az hogy már csak 16 kili van hátra ? 3x kérdeztem meg  Elköszöntem tőlük,de még arra volt eszük,hogy utánam kiabáljanak,hogy Juliusban Rákoczi 150 ! ,ja tudom ,és azt is ,hogy egyszeri rendezés kihagyhatatlan alkalom ;)

Az öt sráccal indultam tovább irtó rendesek voltak ,beszélgettünk vigasztaltak .Ők is ott ültek mogyin mikor kiderült az eset . Beszélgettünk ,hogy merre jártam hol jártam ,aztán én kezdtem el leirni egy pontot amit láttam,de az T100 volt nem ? Nem!! mondták az aTúra pont volt ! Ekkor tudatosult bennem,hogy ez az a pont ahol Future is volt .,Az itiner ezt nem irja pontnak,és mivel alig volt túrázó tehát nem volt tömeg ,én szépen tovább mentem . A két srác még mondta is ,hogy láttak el menni,csak azt gondolták ,hogy én nem a túrán vagyok ..Na ez jó, én meg azt hittem,hogy ök a futók ! A gondolattól,hogy ott voltam ,és ekkorát hibáztam megint kiborultam .


,
Bár tudtam,hogy semmi remény, mert a k100 rendezés nagyon szigorú , de gondoltam felhivom Futurét ,hogy igazoljon . Persze a számát nem tudtam ,hivtam nyuszikát,hivtam Ursikát ,hivtam Bélát ,senki nem vette fel . Na egyszer Andika felvette . Remegő hangon kérdeztem ,hogy Future a célban van-e ? mondta ott van .Na ezután Future hivott fel ,én nem is tudom milyen hangon mondtam el neki ,valami másvilági remegőn . Mondta ,hogy persze ,hogy látott megpróbál intézkedni . Aztán vissza hivtak a csajok ,,hivott TO is mondta ne keseregjek rendben lesz minden ők várnak a célban ..De szegénykéim mégsem tudtak megvárni,mert az a 16 kili egy örökkévalóság volt .Mondták,hogy elindult Farkas ,és Béla vissza felé ,na őket nagyon vártam …Közben az öt srácra rátapadtam, ha esetleg lemaradtam a lámpa fényüket akkor is láttam ,fel fel kocogtam rájuk ,mondták,hogy beszélgessünk ,nekem nem volt kedvem ,csak
nyöszörögtem ez Sárváron is ritmust adott. Az egyik srác nemtudott gyalogolni,mert 5 vizhólyag volt a talpán ,együtt kocorogtunk néha .Mentünk a sárgán majd egy rétre értünk ki ,elég összevissza utak voltak ,nemtaláltuk a jelet , futkostunk erre arra ,de mivel legalább hatan voltunk hamar meglett . megjelent galopp! jött velem szemben .
Jajj de megörültem neki ,felkinált egy banánt amit örömmel elfogadtam ,és befaltam . közben a fiúkat is hivogatták elősször azt mondták a telefonba ,hogy még tiz kili,aztán csöngött egy fél óra múlva akkor is azt mondták,hogy még 10-11kili van hátra. De mikor még egy óra múlva is tiz kilit mondtak na akkor már sikoltoztam  Gabi is hivogatott ,hogy már benn vár
.Mondtam már nincs sok , csak várjon türelemmel !

Aztán egyszer csak felértünk a Baji vadászházhoz (92km) teljesen kimeritett a felfelé menet nemtudom mennyi ideig jöttünk de vagy 2 órát biztos . Szaszáék itt pontőrködtek és nekünk is volt K100 pont ,ettem pár szem apróságot ,de tul képpen semmit nem kivántam . Már csak 7 kili mondja szasza csak 7 kili , Elbúcsúztunk ,és mentünk lefelé, ekkor jött Farkas velem szemben jajj egymás nyakába borultunk .Nagyon örültem neki, Vissza jött velem egy elágazásig ,aztán elindult újra felfelé Béla után ! Egy nagyon szép rész jött ,köves sziklás ,valami mély árok vagy szurdok is volt ,Futottam a kövek közt lefelé valahogy már vitt a lábam ,tök mindegy volt mert annyira fájt a combfeszitőm , Elhagytam az öt fiút ,reflektorra kapcsoltam a lámpámat,és mint a gazella szökdeltem a kövek közt .
Egyszer csak zeneszó szűrődött be az erdőbe ,és fényeket is lehetett látni . Gabi megint hiv merre vagyok ,mondom már csak 3-4 kili . Kiérek egy beton útra és csak lefelé lefelé végeláthatatlan hosszú utcákon .Szerintem Tatán vannak a leghosszabb utcák csak megy megy az ember ,és sosem fogy el .,egy fiatal csoport ücsörög egy korláton ,mikor elkocogok megtapsolnak . De rendesek nagyon jól esik jajj jajj jajj ritmusra 3 ra  megint jajj megint három ,Kiérek a sinekhez jön egy vonat , de kb: 2 vel ,én viszont gyorsabb vagyok 5 tel átfutok előtte . Kiérek a főútra egy hölgyl ott áll mondja az irányt , Ott forduljak be ahol az a férfi áll , Futok nyögök jajgatok a férfi sziluettje ismerős ,futok még ,egyreközelebb ott igen ott kell befordulni A férjem az …ő vár ..:) Eljött értem ,mert azt mondta ,hogy csak Tatára jön elém ,én meg most itt vagyok ,mert én is eljöttem ide . Oda érek hozzá, úr isten itt vagyok, fut kocog velem 200 métert ,merre ? erre itt! be ott. ,irányit vezet ,Aztán feltűnik a cél ,Fellépek és Csak annyit mondok úr isten halálosan fáradt vagyok . Balázs beirányit ,és átadom a lapomat ,és lerogyok egy székre . Megcsináltam azannyaúristenit mondom ,és vigyorgok ,majd oda jön a Rendező úr ,és átadja az oklevelet ,és a kitűzőt !
Erősen megszoritja a kezemet ,,hát mégis kapok kérdezem ? Csak mosolyog, én meg fel sem fogom ,hogy mégis csak jó ,hogy nem adtam fel . Beérterm 17:15el ami számomra felfoghatalan több mint 5 óra javitás a talyihoz képest . Sárváron hihetetlen rosszul voltam ,de még csak meg sem fordult a fejemben a feladás , azt nagyon akartam !! itt nem voltak gyomor gondjaim ,csak egyszerűen belobbant a combfeszitőm,ettől megijedtem ,és széthulottam .Bár tényleg végig egyedül mentem ,leszámitva néha Józsit ,meg a végén az öt srácot ,ez a túra fantasztikus . Megkérte az árát ,és én fizettem ,De adósa nem maradtam !


Köszönöm Cillagaim mindenkinek az istápolást rengetegen vagytok a barátaim ,csak pár név mégis Juditka Editke Andika Ursika ,Nyuszika TO Tőle Rózsát is kaptam másnap ,Szóval köszönöm nektek Férjemnek ,ésFuturénak ölelő smiley

9 hozzászólás

Elek 5782 napja
Elek képe
Cillagom, már nem is tudom mit írhatnék neked. Hatalmas dolog amit végigcsináltál. Hihetetlen erős vagy fejben is és természetesen úgy fizikailag is.
Hatalmas gratula a teljesítményedhez. Köszönöm a beszámolót, asszem kicsit közelebb hozta a ...
yoyo 5782 napja
yoyo képe
Köszönöm cillagom már ezért érdemes volt megirni :)

Mostmár bátran mehetünk éccaka is túrázni ...semmitől ,és senkitől nem félek ..Simán megvédelek ha kell bárkitől :D
Kubus 5782 napja
Kubus képe
húúú nem semmi! Gratulálok! :)
mjoci 5782 napja
mjoci képe
Nagyon élvezetes volt a beszámoló,gratulálok.
gyaloggalopp 5782 napja
gyaloggalopp képe
Cillagom, te nem félsz a sötétben? Mert én befostam, mikor valami nyikorgásra azt hittem éjjel, hogy a bokorból egy nő szól hozzám. Épp akkor voltam Koldusszállás irányában eltévedve is, mikor letértem az útról... Hááááát... nyakamba szedtem a lábam, az már biztos! Te meg itten elvagy, mint aki remetének született.

Cillagom, te aztán tudsz valamit! Csak így elindulni egyedül, s végigcsinálni, miközben minden gondolat már visszahúz, no ez a nem semmi! Jövőre... izé... szóval... Té...Tééé... Téész... Tésztaparty? Vagy megkergeted mondjuk Eleket a Gerecsében? :)

(Hihi: jót röhögtem megintr: szép kis baráti társzaszág!)
yoyo 5781 napja
yoyo képe
féltem én is Bélám ,de főleg attól,hogy eltévedek ,látod látod ,te még világosban is elkavartál a sárgán .

na ettől féltem én is a sárgától ,másnap azt álmodtam,hogy egy sikoly álarcos ember kiugrik a sötétben elém,és én cak sikoltok sikoltok ...ilyedtemben hátra lépek ,és lezuhanok egy szakadékba . végül a saját nyöszörgésemre ébredtem fel  :-D
a kinizsi még nyugodtan "dögleni" sem hagyja az embert :)

KÖSZÖNÖM A GRATULÁKAT ,MÉGIS CSAK JÓ,HOGY ÚJRAIRTAM . iiiii

gyaloggalopp 5781 napja
gyaloggalopp képe
Ne aggódj, a kerítésnél éjjel is eltévedtem. Be is fostam, mondom! :)
Urs 5781 napja
Urs képe
Cillagom, Te cak ne féljél a szötétben, hogyan fogunk így szátorozni... Két rettegő nő, ííííííííííííííí :)
pen 5781 napja
pen képe
Hát, yoyoka, ez nagyon kemény lehetett. Gratulálok, hogy végigmentél, és micsoda remek idővel!! :o)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (6 bejegyzés)
2011-06 hó (3 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (4 bejegyzés)
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (2 bejegyzés)
2010-07 hó (6 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (2 bejegyzés)
2010-03 hó (2 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (2 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (2 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (2 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-07 hó (2 bejegyzés)
2009-06 hó (2 bejegyzés)
2009-05 hó (2 bejegyzés)
2009-04 hó (2 bejegyzés)
2009-02 hó (1 bejegyzés)
2009-01 hó (1 bejegyzés)
2008-12 hó (4 bejegyzés)
2008-11 hó (2 bejegyzés)
2008-10 hó (3 bejegyzés)
2008-09 hó (2 bejegyzés)
2008-08 hó (2 bejegyzés)
2008-06 hó (3 bejegyzés)
2008-05 hó (4 bejegyzés)
2008-04 hó (3 bejegyzés)
2008-03 hó (2 bejegyzés)
2008-02 hó (1 bejegyzés)
2008-01 hó (4 bejegyzés)