Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 41 487 279 km-t sportoltatok
delirium
amikor egy hajszálon múlik....
cuzco | 2009-06-03 21:52:03 | 17 hozzászólás
amikor egy hajszálon múlik az ember sport karierrje (már ha lehet ilyenről beszélni...), amikor egy hajszálon múlik az ember élete... át kell gondolnia mindent. ez kell tennem nekem is. mától kezdve meg kell változtatnom a hozzáállásomat dolgokhoz, a sporthoz, az életemhez. mert ma vége lehetett volna mindennek... de nem így történt. mehettem volna gyorsabban, és az autós is jöhetett volna gyorsabban. mennyi minden számít, bukó sisak, egy jó fék, az éberség... ma miután edzés közben elütöttek, még most sem tudom felfogni mekkora szerencsém volt. sok mindent figyelembe véve. de itt vagyok... forduló pont következik. a nyers valóság, a zuhanás, a sebek tönkelege, a rommá tört bringa emlékeztetni fog majd arra, hogy vannak csodák, csodák, amiben lehet hinni, amiben kell hinni. innentől kezdve már nem fogom nézni az órát, a sebességet, nem hajszolok távokat, nem kell a dicsőség, nem kell semmi, mostantól a sport legye az öröm, legyen a kikapcsolás és legyen az emlék, amiért jó volt eddig küzdeni, mennyi mindent volt jó elérni és mennyi minden lehet még, ami a sport öröméböl fog fakadni. más ember lettem... nyugodj békében "minden hová elvisz" peugeot... sok ezer kilométeren voltál társam, minden hová elvittél, joban rosszban...

17 hozzászólás

pen 4017 napja
pen képe
Huhh, ez nagyon durván hangzik! Örülök, hogy ha hajszállal is, de megúsztad, és remélem, a sebek is gyorsan begyógyulnak majd. Vigyázz magadra!!
azazello 4017 napja
azazello képe
Hát ez elég rémisztően hangzik... Örülök, hogy nem történt nagyobb bajod. Mi történt pontosan? Valamelyik fél hibás volt? 

Nagyon jó viszont, hogy figyelmeztetsz mindenkit. Én harmadik éve tekerek, nem túl sokat, és noha egy meleg helyzetem sem volt, időnként eszembe jut, hogy nem vállalok-e túl nagy kockázatot ezzel a sportággal... Nem könnyíted meg a dilemma eldöntését. 
cuzco 4017 napja
cuzco képe
szabályosan közleedtem egyensen, a hölgy aki belém jött, nagy ívben kanyarodott balra, és nem adta meg az elsőbséget,  amire én számítottam, nem érzem magam hibásnak, nem volt időm fékezni, de a hölgyet nagyon sajnálom, ez történt. és köszönet neki a tisztességes viselkedéséért és aggódásáért. amugy nem kell félned, én hat éve tekerek és egyszer sem volt még ilyen, és nem is marad bennem félelem, de jobban kell figyelni...

köszönöm az aggódásotokat, a körülményekhez képest jól vagyok :D
v.ildi 4017 napja
v.ildi képe
Gyors jobbulást kívánok én is. Nagyon csodálom, hogy ilyen megértő tudsz lenni az elgázolóddal!
(Én bizony csúnyákat mondok, és néha nem is csak magamban, amikor az én fékezésem menti meg a helyzetet.)
cuzco 4017 napja
cuzco képe
igenigen, bár az első néhány szavam nekem sem volt éppen udvarias, aztán már csak örültem hogy ennyivel megusztam... meg kitudja lehet hogy a megértés visz majd elörébb az ügy gyorsabb és logikusabb megoldásában. az egyébként plussz pont volt a hölgy rovására, hogy estéb felhivott hogy hogy vagyok és minden rendben van-e... ezt nem sokan teszik meg...
eftomi 4017 napja
eftomi képe
Szia Laci, Zoli, Tibi!

Remélem mihamarabb visszatérsz a sporthoz! Olyan nincs, hogy egyik pillanatról a másikra lemondassz róla, hisz szereted! Az életed része!
Gyógyulj meg, épülj fel!

Tomi
Csupi 4017 napja
Csupi képe
Hát igen a közlekedési balesetek...Örülök,hogy" szerencsésen "megúsztad! A hölgy korrekten viselkedett,a leírtak alapján,csak ez tartson ki az ügy végéig is! Laci 2007-ben volt nekem is egy csúnya balesetem,egy kamion a 6-os úton már Pesten ahol a Budafoki útba torkollik a 2-sávos út ,szánt szándékkal rámhúzta a pótkocsiját,és én is igen csúnyán összetörtem magam.CSak az én esetemnél a kamionos nem állt meg hanem elhúzott és ott hagyott a földön véresen,és összetörve. A sebek begyogyultával elmúlt a lelki trauma is,és pár hónapra rá ugyan olyan elánnal és bátran tekertem és tekerek a mai napig is!
  Neked is kell egy pár hónap amíg túlleszel rajta,és ugyan ott folytatod ahol abbahagytad !
Azért nem árt kivizsgáltatnod magad,mert nekem a baleset után 1 évvel drült ki,hogy az alsó csigolyám komolyan sérült,(amit akkor a sebek és más fájdalmak miatt,nem nagyon érezetm),nehogy hasonló módon járj...

  Egy tanulság! Az autósok nem néznek minket bringásokat közlekedési eszköznek,járműnek,ez számtalan esetben bebizonyosodott! Nekünk kell jobban figyelni,hogy elkerüljük a baleseteket,és még így sem 100% hogy elkerüljük a bajt!

Vigyázz magadra,és épülj fel,gyógyulj meg mind testileg,mind lelkileg!
cuzco 4016 napja
cuzco képe
Tomi: köszönöm, nem hagyom föl, csak más lesz az érték rend, leaglább is egyelőre...

Csupi:
köszönöm neked is, a nem távoztam ellátás nélkül, a bal sípcsontomon összevarták a bőrt és hat helyen röntgeneztek meg, és csak zuzodást találtak, meg annyit hogy a korábbi jobb térd szalag sérülésem tovább sérült.
szerencsére nem volt akkora a trauma, mint amekkorának éreztem, de egyelöre nem fogok bringázni, és ezt leginkább a bringa hiánya okozza, nem pedig az, hogy nem merek felpattani rá :)

köszönöm, hogy aggódtok, igyekszem gyorsan meggyógyulni.
mateve 4016 napja
mateve képe
Mielőbbi gyógyulást!!! Engem tavaly augusztusban sodort el egy kisteherautó: még mindig vannak roszz érzéseim, pedig a balesetre nem is emlékszem....
Bozót 4016 napja
Bozót képe
Jobbulást!

Lehet, hogy betoji vagyok, de én épp az ilyenek miatt kerülöm bringával a főutakat és a fővárost....balesetem még nem volt, de szorítottak már le az útról, az elég is volt.
CSupinak tök igaza van, nekünk bringásoknak/futóknak/gyalogosoknak kell jobban figyelnünk és akár az elsőbbségünkről lemondanunk, mert sajnos az autó az erősebb....Közben persze reménykedhetünk, hogy az autósok szemlélete is változik előbb-utóbb. Meg talán a kerékpárutak is épülgetnek lassan....
Skyfox 4016 napja
Skyfox képe
Jó hogy legalább Te észnél voltál. Sajnos néha ez is kevés tud lenni. Gyors felépülést kívánok!
mjoci 4016 napja
mjoci képe
Örülök neki, hogy komolyabb sérülések nélkül megúsztad. Sajnos, ha elindulunk bicajozni ennek a lehetösége mindig fennáll.:((
Odemas 4016 napja
Odemas képe
Én is mielőbbi gyógyulást kívánok, és remélem a lelki sérülések sem tartanak majd tovább, mint a testiek.

Azt hiszem, hogy aki gyakran teker főutakon, az biztos, hogy találkozott már olyan helyzettel, hogy éppen hogy el tudta kerülni a balesetet. A baj az, hogy aki gyakran közlekedik bringával, nagy valószínűséggel egyszer sikeresen egy autó szélvédőjén találja magát. Velem is történt már hasonló eset, és azóta mindig minden kereszteződésben úgy lassítok kezem a féken, hogy bármikor meg tudjak állni. Ez nagyon sok esetben kisegített már olyan helyzetekben, ahol nem adták meg az elsőbbséget.

Sajnos úgy látszik mi túl kicsik vagyunk egy autós szemének. :)
kán 4016 napja
kán képe
Tesó!
Gyógyulj meg, mert a csapatunknak nagyon nagy szüksége van rád...ha kell, mankóval is gyere, bár ösmerlek: vigyorogva fogsz már futni a Balcsiparton!
Gyógypacsi!
cuzco 4016 napja
cuzco képe
köszönöm mindenkinek a jo kivánságokat, igyekszem gyorsan gyógyulni. odemas, igazad van, tul kicsik vagyunk, és az autosok fejében a kerékpáros lassu objektum szinte mindig, pedig... tapasztalatom, hogy akkor vesznek figyelembe, ha olyan gyorsan mész mint ök, tegnap ez nem volt igaz. sajnos. Tesó, még jó hogy ott akarok lenni, ugyhogy belehuzok :) ajjaj, kiismertél, ha ott leszek, bizony a 200 wattos mosoly figyelni fog :D
yoyo 4015 napja
yoyo képe
Cuzco mielőbbi sebgyógyulást neked . Erős csontod lehet,hogy kibírt egy ilyen esést ,bár szerintem esni is tudni kell ;)
a peugottért kár :( jó bicikli ,nekem is ilyen volt .1x nagyot estem vele a villamos sínbe ,és nem mertem többet ráülni :(
Nállad ilyen úgylátom nincs ,hajrá és balesetmentes  tekeréseket kívánok !
Amatőr 4015 napja
Amatőr képe

Ha eddig is tudatában voltál a veszélynek, és nem magadat okolod a balesetért, akkor nincs szükség eleve kardinális váltásra. Óra, táv, dicsőség: ezeket összekötöd a szomorú esettel?
A lényeg, hogy harmoniában légy magaddal, és ha ezt hosszú távon is a blogban leírt nagy váltás adja meg, akkor úgy a jó. És persze hamar, megnyugtatóan gyógyulj meg!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2009-06 hó (1 bejegyzés)
2008-08 hó (2 bejegyzés)
2008-06 hó (2 bejegyzés)
2008-04 hó (3 bejegyzés)
2007-12 hó (1 bejegyzés)