Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 658 277 km-t sportoltatok
Új év új célok

Első Maratonom.

powermen | 2014-03-22 18:26:09 | 5 hozzászólás

Első Maratonom,kezdetnek csak simán elindultunk egy jóbarátommal hétvégi hosszút kocogni, aki jóval gyorsabb futó nálam. 27 km-ig  társam volt a futásban, onnan egyedül, csaptól csapig. Futottam 3,5 kilót leadtam közben. Ameddig szét nem szakadtunk addig Ádám Karsai, húzott magával, félmaratonnál 1:48 volt a bruttó időnk, eddigi legjobb  időm, miután szétszakadtunk ugy éreztem futnom kell még, ki akarom használni a jó időt. 37 km ig teljesen erölködés mentesen eljutottam, onnan viszont minden méterért szenvednem kellett, olyan fáradtság tört rám minden lépésnél, hogy azt hittem megállok. Megnéztem az endomondót hól tart, a stopper csak mutatóban volt addig a csuklómon, fejben kiszámoltam kb 6 perces 100- futok, akkor még fél órát kell futnom a kitűzött célomig.Azért nem a telómon néztem a visszalévő időt, mer menetközben jelzett hogy merül az akku. Elindítottam a stoppert, és folyamatosan figyeltem hol tartok, koncentráltam a légzésemre, mert közbe kibillentem a ritmusból, és el kezdett szúrni az oldalam, de miután újra eltaláltam a ritmust elmúlt. A lábaimat úgy éreztem mint két élettelen fadarabot, nem volt már benne erő, elkezdtem magas sarokemeléseket csinálni de csak 4-5 darabot úgy néztem bevállt, így szinte minden 4-5 percben csináltam pár darabot, ez mindha visszaadta volna az életet beléjük. Valahogy egyszer megláttam a házunkat a nagy távolban, kitüztem célnak, nem is gondoltam másra csak minél előbb megállni. Viszont a másik énem azt mondta, ilyen közel még soha nem voltam a célomhoz, és ha megállok haragudni fogok magamra, viszont hulla fáradt voltam, csak az órámat néztem, kerülgettem a járókelőket, szép látványt nyújthattam, a só kiütött minden ruhadarabon, még a kulcstartóm is fehér foltos, ahogy így vánszorogtam azon kaptam magam, hogy 32 pernél jár az órám, megnéztem az endomondót, és lám megvan az áhított célom, 42:13 km 4:03:09 idővel. Totál el voltam ragadtatva magamtól, 4:20 alá terveztem az időmet, és ahogy sikerült elsőre nagyon jót tett az önbizalmamnak.

Étkezés!

Reggelre 2 db banánt ettem, 1 danon joghurtot, 1 kefírt,1 sportszeletet 31g. Frissítésnek izotóniás italt vittem, izo zselét, 1 ampulla magnéziumot, 1 sportszeletet. 2 artézi kútnál álltam meg megtölteni a kulacsomat, de az benne van az időmben.

Hazaérés után hulla fáradt voltam, lenyújtottam hányingerrel küzködve, utánna fürdés, enni nem birtam semmit,hányinger még tartott, kevertem még egy isotóniás italt a kulacsomba, azt iszogatom nagyon lassan, aludtam 1 órát, most ettem 1 tányér húslevest, egyenlőre ennyi nem eröltetem. Aminek viszont nagyon örülök, nem fáj semmim, nincsen sérülésem, picit sajog a bokám, és a térdem. Testi fáradtság az van egy kevés, de semmi jelentős, viszont nagyon örülök hogy megtudtam csinálni. Ma ki sem kelek a fotelból a nap hátralévő részébe.