Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 909 431 km-t sportoltatok
kezdő (ultra)futó

KÉNYSZERPIHENŐ

feketearpi | 2011-05-21 00:43:25 | 12 hozzászólás

Sajnos sikerült úgy járnom,ahogy nem akartam.A legutolsó futásom alkalmával becsípődött a derekam úgy,hogy alig bírtam felegyenesedni.Másnap muszáj volt elmenni a dokihoz,mert nem javult,inkább még rosszabbodott is a helyzet.1,5 hét táppénzre küldött,és 3 nap ágyban fekvést parancsolt.Eddig ülni,és álni sem nagyon tudtam,de most egy keveset csak leültem a gép elé,javulni látszott már a derekam kicsit..Ha meggyógyulok,minden nap tornáztatni kell a derekam,reggel és este,és állítólag tuti semmi bajom nem lesz vele akkor.Az utóbbi pár évben jó pár havonta voltak kisebb problémák vele,de pár nap alatt kikúráltam.Ez most más helyzet.Szinte nullával volt egyenlő az erősítő edzések száma,és a nyújtások száma az utóbbi 3,5 évben,amióta futok,így meg lett a következménye.Ezen változtatni kell sürgősen.Nem gondoltam volna hogy ennyire szükséges az erősítő edzés,azt hittem elég csak futni.Ezután másképp lesz,csak legyen június! Megtanultam a leckét még időben,azt hiszem.Most pedig pihenek még.

12 hozzászólás

miki 4723 napja
miki képe

Csak megerősítésképpen írom, hogy az én derekam se tökéletes, noha inkább csak kellemetlenkedik néha, ilyen bénító fájdalom azért szerencsére sosem volt. Szóval, a telet a konditeremben töltöttem, főleg ergométeres evezéssel, és most, a futószezonban, a derekam teljesen problémamentes. Úgy látszik, megerősödött.

Czeglédi Ferenc 4723 napja
Czeglédi Ferenc képe

Nekem egy félmaratoni verseny előtt 4 nappal csípődött be!!!....azonnal kerestem az interneten gyakorlatokat ilyen esetre, az picit javított rajta, majd a munkahelyemen a thai masszőrnő szó szerint 20 percig hajtogatott, és utána már be tudtam kötni a cipőmet is....majd 3 nap torna, és a félmaratont egyéni csúccsal futottam....nem javasolt vele feküdni!!! Torna, masszázs, torna!!!!

AAni 4723 napja
AAni képe

Sajnos mindig a hibáinkból tanulunk....

Jobbulást Árpi!

Hauanita 4723 napja
Hauanita képe

Mielőbbi jobbulást!

Öröm látni, amikor valaki ilyen higgadtan és türelemmel veszi tudomásul a dolgokat. Kívánom, hogy mielőbb elmúljon, és lassan újra futhass!

rozsa 4723 napja
rozsa képe

Kedves Árpi, kb. 2,5 éve kezdtem újra futni. Ennek az előzménye nálam is egy "lumbi" volt. 1,5 nap "mozdulatlanságba dermedve." Teljesen megértelek, nagyon "pocsék" érzés, amikor nem tud az ember úgy mozogni, ahogy szeretne. Minden végeláthatatlannak messze van, még a legegyszerűbb mozdulat is hatalmas fájdalommal jár. Kaptam egy injekciót, ami ha lassan is, mégis hatott. Amikor nagy nehézségek árán fel tudtam kelni, akkor fogadtam meg, hogy soha többé ilyen nem fordulhat elő velem, és igenis, hogy mozgok. Először csak újra sétáltam, egyre hosszabb időket.  Amikor úgy éreztem, hogy már ez elég jól megy, bírom, utána kezdtem újra a futást. Apránként, óvatosan. Először persze a medenceszorítóval, amit idővel elhagytam a sok jó tanács hatására. Ma már csak a szekrény polcát melegíti:) Persze, lehet, nem ez a legjobb sport a derekunk számára, viszont még ha óvatosan is, bemelegíteni kell, előmozgatni magunkat. Nyilván addig végezzük ezeket a gyakorlatokat, amíg úgy érezzük, hogy nem terheljük túl magunkat. A mai napig is, mindennap a minimum fél óra az "jár" nekem, néha több is, szerencsére:) Úgy alakulnak a napjaim, hogy ez belefér az időmbe. 

Hatalmas nagy kitartást kívánok Neked, és minél előbbi jobbulást. Ha elhatároztad, hogy mozogsz, akkor Tedd meg úgy, hogy önmagadnak és a szervezetednek is hasznára váljon. 

aviczian 4723 napja
aviczian képe

Árpi, nézz szét az interneten, elég sok derékspecifikus tornát találhatsz. A családban előfordult problémák óta többet tudok kicsit a gerincgondokról, mint annakelőtte. Ha érdekel, tudok ajánlani gerincorvost, írj nekem egy magánüzenetet. Jobbulást kívánok neked!

yoyo 4723 napja
yoyo képe

Mielőbbi jobbulást Árpi!

Fari 4723 napja
Fari képe

én főleg bicajozok de én is igy voltam régebben,még a verseny felénél se voltam,és már"a stucnit baxtam"ugy be volt a derekam állva..kb 2 éve télen mindig berakok pár kondis edzést,és a mélyhátizmot felerősítem..nem is emléxek tavaly fájt e valamelyik versenyen,de sztem nem...jobbulást!!

eftomi 4723 napja
eftomi képe

Mielőbbi felépülés kívánok én is! A nyújtások az edzés végén megalapozzák a következő edzés sikerességét! - meg az egészséget.
(Nem én találtam ki.)

oroby 4723 napja
oroby képe

Jobbulást, és mihamarabbi újabb futást!

prókátor 4722 napja
prókátor képe

Jobbulást! Pihenj egy kicsit!

posztizoli 4722 napja
posztizoli képe

Nem jó dolog! Gyógyulj meg minél előbb!!! Belső, hidegsörös borogatás!!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2011-05 hó (1 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2009-03 hó (2 bejegyzés)
2008-12 hó (1 bejegyzés)
2008-06 hó (1 bejegyzés)
2008-04 hó (1 bejegyzés)
2008-03 hó (2 bejegyzés)
2008-01 hó (1 bejegyzés)
2007-12 hó (2 bejegyzés)
2007-11 hó (1 bejegyzés)
2007-10 hó (2 bejegyzés)