Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 43 927 033 km-t sportoltatok
Egészséges életmód

Első félmaratonom

anesth | 2009-05-16 19:28:38 | 5 hozzászólás

Már csütörtöktől Balatonfüreden voltam munkámból kifolyólag, így szombaton reggel nem kellett messziről Siófokra utaznom. Reggel 6-kor felébredtünk a szállodába és útnak indultunk Lacával Siófokra. Tihanytól komppal mentünk át Szántódra, ahol már várt minket egy nagyszerű csapat: Renáta, Levi, Kopi60 és Steve71. Motorral, autóval. Nagyon megörültünk egymásnak. Bemutatkozás, majd indulás Siófokra most már együtt. Kissé hosszas parkolóhely keresése után elmentünk a nevezéshez, chipfelvételhez, ellenőrzéshez, majd átöltözés. Utána vissza a rajtterületre, ahol megismertem újabb kedves, remek sporttársakat: Rita 34, Mariann, Bubu, Mjoci személyében. 10 órakor rajt következett.

Eldöntöttem, hogy megpróbálom egyenletes , lassú tempóban végigfutni.Így is volt, hisz én voltam 2 km után az utolsó. :-) Az első 7 km ment simán, a második kezdett nehezedni, de a frissítésekre nagyon figyeltem, így az is meglett. Ezek után következett a holtpont 16 km után. Itt elfogyott a vizem is, de pont jött mjoci és kaptam tőle egy kis energiaitalt. Köszönöm. Ez a frissítőig, 17,5 km-ig kitartott, s ott újratölt, 2 pohár víz magamra zutty, banán betol szájba, s kaptam egy sportszeletet, amit szép lassan fogyasztottam el menetközben. Innen már nagyon nehéz volt minden méter. Nehezen jött a 4 km-es tábla után az 5. Nagyon. Aztán a 6.-hoz közeledvén megláttam szemből Kopi60 sporttársunkat jönni. Ő segíteni jött lelkileg. Nyomta a szöveget, hogy ne a fájdalomra figyeljek, de én válaszolgatni sem bírtam már. ...de néha 1-1 mosoly még így is jött tőlem. Aztán 2 óra 38 perc után célbaérkeztem. Nagyon elfáradtak a lábaim.

Le kell fogynom pár kilót, hogy jobb időket tudjak futni. Itt most a távolság volt a lényeg, de legközelebb az időn kell sokat javítani.

Tésztaparti, közös fénykép, majd autókhoz, motorhoz átöltözés, búcsúzás és hazautazás következett.

Sajnálom, hogy rövid időt tölthettünk a Sporikkal, de nagyon boldog vagyok, hogy találkoztunk!