Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 655 972 km-t sportoltatok
Egészséges életmód

Elfoglalt napok

anesth | 2006-11-20 09:44:31 | 2 hozzászólás

Mostanában nem nagyon aktivizáltam magam, de nagyon sok feladatom van. Sok volt az ügyelet is mostanában, meg itt a suli, tételek kidolgozása, házi dolgozatok megírása, angolórák és sorolhatnám. De azért szombaton a jó idő kicsalogatott még bringázni egy jót. nagyon szép időben tekertünk a Bükk gyönyörű tájain. Kicsit feltöltődtem energiával a feladataimhoz. nem tudom , hogy fogok tudni így felkészülni egy tavaszi félmaratonra, pedig nagyon szeretném. Ezen a héten ígérem, hogy többet fogok futni. ( ha itt megígérem, kénytelen leszek menni és csinálni, mert ez az oldal motivál! :-) /

Jó edzést mindenkinek!

24 km-es gyalogtúra
anesth | 2006-11-11 15:46:35 | 2 hozzászólás

A miskolci 5próba utolsó programja keretében ma gyalogtúra volt. Lehetett választani a 12 km-es és a 24 km-es táv között. Én a barátommal és egy bringás kedves társunkkal a nagyobb távot választottuk. Az időjárás kedvező volt. 9 órakor indultunk a Tapolcai Általános Iskolából. Utunkat elég jó tempóban kezdtük, s egyből levetettünk 2 réteget is a ruházatunkból. Túlöltöztem. Útközben találkoztunk 5 olyan emberrel is, akik ezt a távot futva akarták teljesíteni és valószínű, hogy sikerült is nekik, mivel úgy otthagytak minket. Irigylem őket. Nem semmi... Az útvonal nagy része az erdőben ment, s csak kis része vezetett betonon. Tapolcáról átsétáltunk/gyors tempóban/ Bükkszentlászlóra, aztán a falun végigmentünk, s át a hegyen , nagyon meredeken feljutottunk Bükkszentkeresztre. Itt volt egy titkos jelszó elrejtve, amit meg kellett találni és megjegyezni. Közeledvén ehhez a ponthoz futásba kezdtünk, mert mindannyian elsőnek akartuk elolvasni. A jelszó ez volt: moszkvics slusszkulcs - jól kitalálták! :-) ezt kimondani nem egyszerű. Kis pihenő után nekikezdtünk a visszaútnak, ami ugyanezen településeket érintve, de más útvonalon haladt. ekkor, túl 13 km-en, már nagyon fájt a farizmom. Nem is a lábam. :-) A visszaút is kellemes volt, de már nagyon vártuk a célbaérkezést. Volt még egy ellenőrzőpont, ahol kaptunk a térképünkre egy x-et. aztán vágtában begyalogoltunk a célba.Ott persze kérdezték a jelszót, mi meg mondtuk, hogy a Volga indítókulcsa, és megmutattuk a fotót a jelszóról. Mondja ki az, aki kitalálta. :-) Az időnk végülis, a kisebb pihenőkkel 4 óra 50 perc lett.

Nagyon jó volt a túra. Néhol már olyan tempót diktáltunk, ami majdnem futás volt. Most fáj minden izmom deréktól lefelé, de kellemes fáradtságot érzek. Jó volt.

Megkaptam a hátizsákomat/ami 7 teljesítés után jár az 5 próbán belül/ is. Szép emlékek újra. Majd fotókat rakok fel.

Üdv mindenkinek! felért egy nagytávú futással, higgyétel el!

Csúcsot döntöttem!:-)
anesth | 2006-11-08 19:52:19 | 3 hozzászólás

Ma egész délelőtt ültem. ültem a vonaton, a suliban, ismét a vonaton. Ez a sulihét így telik, amit nem szeretek. Így ma eldöntöttem, hogy saját rekordot döntök a távolságban. Eredetileg 10 km-t terveztem, de "csak" 9,5 lett belőle. Ennyi esett jól. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült. Most megyek tanulni, mert friss vagyok! Nekem is a félmaraton a célom. Találkozunk a Wink versenyen májusban!

Már egy fórumtalálkozó is jó lenne tavasszal! ;-)

Üdv mindenkinek!

Barátság Maraton Miskolc
anesth | 2006-11-05 14:25:37 | 1 hozzászólás

Végülis nem váltóban futottunk félmaratoni távot, hanem az egyéni 5.2 km-es távot teljesítettük, mert a társaim lebeszéltek róla. Gondoltam, nem baj, majd jövőre egyedül teljesítem én. Ez a célom!!! Nagyon jó volt a verseny. Sok futó volt és jó hangulat. Irigykedve néztem azokat az izmos lábú társakat, akik a maratoni távot futották.Olyan lazán tették, hogy csak csodálni lehetett. Gratulálok mindenkinek. Nem semmi teljesítmény.

Most folytatom a szakdolgozatomat, mert holnaptól sulihetem lesz és a konzulensem kíváncsi lesz. :-) Haladok vele, de nem gondoltam, hogy ilyen nehéz megírni.

Üdv mindenkinek!

Havazott, de én futottam végre!

anesth | 2006-11-02 19:03:16 | 2 hozzászólás

Mai napom kora délutánig a munkahelyemen telt kemény munkával és osztályértekezlettel, amin csupa rossz hírt mondtak. Hazaérve nekifogtam a szakdolgozatomnak, mégpedig a kutatási részének, azon belül is a kérdőívek elemzéséhez. nem egyszerű a feladat! Aki csinált ilyet, az tudja! Kint esett a hó, de én fogtam magam és végre elmentem futni egy nagyot. futottam 42 percet és nagyon kellemes volt az idő a havazás ellenére. Csodaszép volt a táj. Útbaejtettem a Diósgyőri várat is, ami csodaszép látvány volt. Közben zenét hallgattam: Mike Oldfield: Tubular Bells c. lemezét. Mindenkinek ajánlom. Nagyon kellemes volt így futni. Vasárnap Barátság Maraton, amit nagyon várok, mert váltóban futjuk le a félmaratoni távot.

A mai napon meg vagyok elégedve magammal, mert végre újra futoooook! :-)
Most eszem a vacsorámat, ami 1 kefír, aztán folytatom a szakdolgozatomat. Így már könnyebben fog az agyam is. Pedig nincs sok kedvem hozzá! Elhihetitek.

Üdv mindenkinek!

2009-05 hó (1 bejegyzés)
2008-10 hó (3 bejegyzés)
2008-08 hó (1 bejegyzés)
2007-07 hó (1 bejegyzés)
2007-04 hó (2 bejegyzés)
2007-02 hó (1 bejegyzés)
2007-01 hó (2 bejegyzés)
2006-12 hó (2 bejegyzés)
2006-11 hó (5 bejegyzés)
2006-10 hó (7 bejegyzés)
2006-09 hó (10 bejegyzés)
2006-08 hó (8 bejegyzés)