Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 900 767 km-t sportoltatok
Egy másik perspektíva

Első

Okszana | 2013-07-05 15:04:47 | 4 hozzászólás

Kedves Olvasóm!

 

Elérkezett az a nap, amikor ismét mozgásba jövök Király. Ebben az évben egyszer futottam, de az sajna nem esett jól.

Tegnap felkerestem egy ortopéd szakorvost. Hogy miért? Ez év tavaszán arra lettem figyelmes, hogy éjszaka fájdalomra ébredek. A bal térdem fájt, illetve a gerincem. Felhúzott térdekkel ébredtem, a bal térdem meg is volt (és van a mai napig is) dagadva. Elmentem a reumatológushoz, aki labort kért, térd UH-t, MRI-t. Fájdalomcsillapítókat írt, valamint porcképzőt. A múlt hónapban aztán egy szteroid injekciót is adott, aminek annyira nem örültem, de akkor, abban a pillanatban nagyon jó volt. 2 hétig remek is volt minden. Aztán a régi nóta. Közben az MRI eredmény is megérkezett múlt héten: porckorong-sérv az L 5-ös csigolyánál. Azért megjegyezném, hogy a múlt hét végén kb. 10 kilométert sétáltam itt Tihanyban, és utána 2 napig semmi bajom sem volt, leszámítva, hogy dagadt a térdem.

Szerdán ránézett a reumatológus, és közölte, hogy van egy kis sérvem, felír gyógytornát. Tegnap elmentem a már említett ortopéd dokihoz, aki átnézve a nem kis mennyiségű dokumentációmat (gyerekkorom óta gond van a gerincemmel), meghallgatva a korábbi sportos múltamat, azt javasolta, hogy mozogjak. Kezdjek el kerékpározni, sétálni. Véleménye szerint az elmúlt két évben - mivel Hévízen is a futás elhagyását javasolták - elmaradt sport hiánya következtében úgymond "eltunyultam". Azt mondta, hogy ő ajánlhatna nekem ampullánként 10.000,- Ft-os porcépítő injekciót, de szerinte a humánusabb megoldást próbáljuk meg elsőként.

 

Hogy mit is várok tőled, kedves Olvasóm? Azt, hogy szólj hozzá, minden érdekel.

Tihanyban élek, így a hely adott. Amennyire én utána jártam, az erdei, egyenetlennek mondható utak a legmegfelelőbbek a sétára, a kerékpárút adottVigyor. Érdekel az étkezés, bár nem vagyok elhízott, és hétfőtől a gerinctornával is megpróbálkozom. A doki szerint hátizomzat kell. Na az nincs.

 

Köszönöm, hogy elolvastad az első ezzel kapcsolatos bejegyzésemet, és most cipőt húzok...